Grønt lys for kriseplanen til Havila

Som ventet fikk Havila flertall for sin kriseplan fra obligasjonseierne tirsdag.

  Foto: ARKIV

Nyheter

Det opplyser selskapet i en børsmelding.

Obligasjonseierne har dermed godkjent forslaget til plan for restrukturering av selskapet.

Planen innebærer blant annet at Sævik-familien går inn med ny egenkapital, at de får utsatt avdrag på gjeld og slettet om lag en tredel av dagens gjeld. Rederiet skal også forsøke å selge flere fartøy.

Rederiet hadde i utgangspunktet støtte fra bankene for sitt forslag til kriseløsning, men måtte gjennom tøffe forhandlinger med obligasjonseierne før de fikk gjennomslag den 28. november. Sånn sett er dagens avstemming en formalitet som var ventet. 

Havila berget - har støtte fra alle långiverne

Forhandlet et helt år

Sævik-familien forhandlet i rundt ett år for å komme til enighet med alle banker og kreditorer om en restrukturering av selskapet.

Havila Shipping har om lag 5,5 milliarder i gjeld, og vil bli kvitt om lag en tre del - 1,6 milliarder - med den framlagte kriseplanen. Finansieringsløsningen skal gi økonomisk albuerom fram til slutten av 2020.

Offshorerederiet som ble grunnlagt i Herøy i 2003 av Per Sævik, har 26 skip i flåten. Som et ledd i kriseplanen blir flere skip forsøkt solgt.

Før oljenedturen hadde rederiet rundt 800 ansatte, men er november 2016 nede i drøyt 600 ansatte. Planen for å restrukturere økonomien gir selskapet handlingsrom fram til november 2020.

Les siste saker om Havila her