– Tegn på usikkerhet i markedet, mener Norske Skipsverft

Vard kan gå på billigsalg

Italienske Fincantieri kan få halve Vard til en firedel av prisen de ga i 2012. Bransjeorganisasjon mener det er et symptom på usikkerhet rundt verftene.

Anbefaler salg: KPGM og administrerende direktør Roy Reite mener Vard-aksjonærene bør gå for budet fra Fincantieri. Italienerne kjøpte seg opp i det daværende STX-konsernet i 2012 til fire ganger høgere pris enn de tilbyr i dag. Nå ønsker de å ta selskapet av børs om de får hånd om mer enn 90 prosent av aksjene. arkivfoto: Alexander Worren 

Nyheter

Da Fincantieri kjøpte seg inn i de daværende STX-verftene i 2012, tilsvarte prisen en verdivurdering av skipsbyggerkonsernet på drøyt 6,5 milliarder kroner. Når italienerne nå har lagt inn bud (se fakta) på resten av aksjene i omdøpte Vard, innebærer det en prising av Vard på rundt 1,7 milliarder kroner.