Gir bort 105.000 i julegave

50.000 F.v. Trine Hanken Westbrook (pastor), Silje Sommer (barnepastor) og Adrian Westbrook (hovedpastor) overrakte 50.000 kroner til Cecilie Rønstad Teunissen og Lisa Støbakk ved Krisesenteret.  Foto: Runar Andersen

Nyheter

Agapekirka har har kalt desember måned for utadvent og hatt fokus på å se andre mennesker og møte behovene i Ålesund. Det har resultert i 105.000 kroner til å legge under ulike juletrær.

- Vi har samlet inn penger fra folk i kirka, men også møtt en stor velvilje fra aktører utenfor som har sponset oss. Under julebordet forrige helg hadde vi samlet inn totalt 105.000 kroner. Det har vi aldri klart før. I tillegg har folk kommet med mange gaver og mat, kan pastor Trine Hanken Westbrook fortelle.

38 familier får matkasse

Agapekirka har flyttet fokus vekk fra "oss" og heller rettet det mot å gi og å utgjøre en forskjell.

- Pengene har vi valgt å bruke til ulike formål. Vi skal gi 38 matkasser til barnevernet som de distribuerer videre til familier som har behov for ekstra. For å få til dette er det mange som hjelper til. Noen pakker kasser, noen handler inn og noen kjører rundt, forteller Westbrook og legger til at de også hjelper flyktningefamilier.

50.000 til Krisesenteret

Agapekirka har i lengre tid strukket ut en hånd til Krisesenteret Sunnmøre. Men søndag var første gang de kunne gi dem en øremerket gave.

- Vi har tidligere hjulpet kvinner som har flyttet derfra og til egne hjem, for eksempel med å montere opp møbler. Det har vært veldig spennende for oss, og det føles derfor ekstra godt å gi en gave til krisesenteret, hevder hun.

Sjekken skal gå til lekeplass eller lekerom til barn.

- Det betyr mye for krisesenteret å få denne støtte. Det gjør at vi kan gjøre en enda bedre jobb. Jeg er rett og slett overveldet, sier Cecilie Teunissen, teamleder for Krisesenter for Sunnmøre.

Fantastisk respons

Westbrook er overveldet over responsen de har fått på sitt "utadevent-prosjekt".

- Det er utrolig flott å se hvor mange som har vært med å bidra. Folk sin respons har vært fantastisk. Om de så har gitt tre brus til en matkasse eller to tusen kroner. Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt.