– Det ekleste jeg har sett

– Så pass, ja, sier kommunikasjonssjefen i Årim når hun får se bildet Smp-tipseren har tatt på Moa i formiddag.

  Foto: SMP-TIPSER

Nyheter

– Dessverre er det en del folk som bruker miljøstasjonene feil, og legger fra seg avfall som ikke skal være der. Dette er trasig, særlig for de som bruker stasjonene på riktig måte, sier kommunikasjonsansvarlig Ingeborg Ukkelberg i Årim til smp.no.

Årim er eid av 12 kommuner, og selskapet har forsøkt å legge til rette slik at alle kunder får miljøkort. Dette kan de bruke på Bingsa og ni andre steder.

– Forsøplingen har blitt et stort problem. Dette er naturligvis også veldig trasig for våre folk som må rydde opp i andre sitt rot. Det er ikke slik det skal være, sier Ukkelberg.

Vurderer å kutte ut husene

Årim har sett at husene inviterer folk til å sette fra seg avfall i og ved stasjonene. Nå vurderer renovasjonsselskapet en løsning som kan få bukt med problemet.

– Det at folk kan sette vekk avfall litt i det skjulte gjør at miljøstasjonene har blitt misbrukt. Hvis vi starter med innsamling av glass og metall hjemme hos folk, så har vi trolig ikke behov for å ha husene lenger, påpeker Ukkelberg.

Men Årim må få gjennomslag i sine 12 eierkommuner for å starte med innsamling av glass og metall.

– Problemet er størst i Ålesund. De andre kommunene har ikke avfallshus. Der har vi firkantede containere som står omkring, gjerne tilknyttet butikker i et mer åpent landskap. Vi har ikke hatt like store utfordringer der, mener kommunikasjonssjefen.

Hun legger til at det er kostbart å rydde opp i alt rotet som blir slengt rundt i miljøstasjonene.

Utrivelig syn før jul

Tipseren som sendte bildet til smp.no sier at synet som møtte henne var det ekleste hun har sett.

– Det så ut som det var dopapir med avføring der. Dette var et skikkelig utrivelig syn før jul, mener hun, og er skuffet over at folk ikke greier å legge fra seg avfall i dunkene.