Natt til søndag 2. oktober mottok politiet i Ålesund melding om at det lå en person i Borgundvegen med en kniv i ryggen. Politi og ambulanse rykket ut til stedet. Den skadde personen ble tatt med til Ålesund sjukehus der kniven ble fjernet og pasienten fikk påvist punktert lunge.

I forrige uke møttes offer og gjerningsmann i Sunnmøre tingrett.

Ifølge offerets forklaring traff han gjerningsmannen utenfor en leilighet i Borgundvegen.

- Han sprang mot meg og jeg så at han holdt noe i hånden. Da snudde jeg og begynte jeg å løpe. Etter bare noen meter kjente jeg et støt i ryggen, fortalte den fornærmede i retten.

Gjerningsmannen forklarte at han hadde solgt kniven til fornærmede tidligere samme kveld. Han ble seinere fortalt at vedkommende hadde voldtatt ei venninne og ville konfrontere han med påstanden.

- Det oppsto et basketak og jeg mistet kniven. Da han sprang kastet jeg den etter han. Det var jo hans kniv. Det var ikke meningen å treffe han, forklarte han i retten.

Kastet kniv

Gjerningsmannen mente det var 10-15 meter mellom dem da han kastet kniven.

En nabo observerte hendelsen fra vinduet. Hun hørte bråk ute på gata og så gjerningsmannen.

- Det å kaste en slik kniv mot en person i hensikt å treffe, medfører betydelig risiko for at den påfører skade, skriver Sunnmøre tingrett i dommen.

Mannen, som er domfelt 17 ganger tidligere, ble derfor dømt til ubetinget fengsel i åtte måneder. Han må også betale 40.000 kroner i oppreisningserstatning til den fornærmede.

Politi med skuddsikre vester i Ålesund sentrum etter knivepisoden. Foto: Eirik Nesset Hjelvik