Norges Idrettsforbund presenterte onsdag nominasjonene til Idrettsgalla 2017.

I klassen "Årets gjennombrudd" er Karsten Warholm fra Ulsteinvik nominert sammen med blant andre Filip Ingebrigtsen, Marte Olsbu og Emil Iversen.

Nina Løseth fra Spjelkavik, som gjør det sterkt i den alipne verdenscupen, er nominert i klassen "Årets kvinnelige utøver". I denne klassen finner vi andre nominerte som Ada Hegerberg, Tiril Eckhoff og Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Johannes Thingnes Bø og Olav Lundanes er nominert i klassen "Årets mannlige utøver" sammen med blant andre Stig-André Berge, Martin Johnsrud Syndby, Henrik Kristoffersen og Mats Zuccarello.

Johannes Thingnes Bø var også med på VM-stafettlaget i skiskyting, som er nominert i klassen "Årets lag".

Godt selskap

- Det er mange gode kandidater i alle klassene, så alle de nominerte er i godt selskap. Det er oppløftende å se at selv i et år hvor målene for OL i Rio ikke ble nådd, så er det en lang rekke gode prestasjoner som blir fremhevet gjennom nominasjonene. Det er en svært krevende oppgave å sette ulike idrettsprestasjoner opp mot hverandre, og det vil alltid være grunnlag for diskusjon om hvem som skal være nominert blant mange sterke kandidater, sier toppidrettssjef Tore Øvrebø.

Juryen består av Karen Marie Ellefsen, Hanne Haugland, Lise Klaveness, Kjetil André Aamodt og Jan-Erik Aalbu og altså juryleder og toppidrettssjef, Tore Øvrebø.

Vinnerne annonseres under Idrettsgallaen på Hamar 7. januar.

Nina Løseth er nominert til Årets kvinnelige utøver. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Ola Lundanes er nominert i klassen "Årets mannlige utøver". Foto: Adam Ihse, TT / NTB scanpix
Karsten Warholm kan bli "Årets gjennombrudd". Foto: Heiko Junge / NTB scanpix