Det sier Hans Kjetil Knutsen i Ålesundlista i en kommentar til nyheten om at både kommunen og fylkesmannen har «glemt» å lage en avslutningsplan for det nedlagte deponiet.

Dette er saken: Gav pålegg for ti år siden - etterlyser framdrift for deponi i Gangstøvika

Hodet i sanden

Knutsen sier også at det må være noen som har stukket hodet i sanden og håpet at problemet skulle forsvinne av seg sjøl.

– Det er i beste fall naivt, og ansvarlige personer hos fylkesmannen og i kommunen har ikke lov til å skyve slike problemer av økonomisk og miljømessig karakter foran seg, mener Knutsen.

– Er dere villige til å prioritere ei kostbar opprydning?

– Vi har ikke noe valg, mener Hans Kjetil Knutsen.

Vil du lese flere nyheter fra Ålesund? Her finner du Sunnmørspostens Ålesund-side

Arvesynd

Svein-Rune Johannessen, gruppeleder for Arbeiderpartiet, sier at han forventer et kraftig taktomslag i denne saka, og at det blir utarbeidet både avslutningsplan og kalkyle for hva det vil koste å rydde opp.

– Dette er en av «arvesyndene» som ingen bør slå partipolitisk mynt på. Pålegget fra fylkesmannen skulle ha vært fulgt opp da det kom i 2006, og jeg registrerer at administrasjonen ikke har noen god forklaring på at det ikke har skjedd.

Johannessen sier at arbeidet med deponiet må prioriteres ut fra de krav fylkesmannen vil sette for avviklingen.

Få oversikt

Jarle Hauge Steffenssen i Miljøpartiet De Grønne sier det er viktig å få oversikt over hvilke konsekvenser deponiet har for nærmiljøet.

– Her må det bli tatt prøver både av vannet og av fjordbunnen i området rundt Gangstøvika, sier Steffenssen, som ser fram til at det blir laget et plan for rydding og eventuell sikring.

– Koste hva det koste vil, det er klart vi må bruke penger for å sikre deponiet, sier Kirsti Dale i Senterpartiet.

Hun mener også at denne saka er et godt eksempel på at kommunen trenger en miljøkonsulent og et politisk utvalg med miljø som ansvarsområde.