– Årets prisvinnere har alle markert seg internasjonalt, poengterte redaktør Hanna Relling Berg under prisutdelingen ved den årlige julelunsjen i Sunnmørspostens foaje lille julaften.

Portrettintervju med Elizabeth Hoff: Beredt til å dø

– De er våre forbilder

– Si­den 1995 har Sunn­mørs­pos­ten delt ut pri­ser til folk som har vist en inn­sats uten­om det van­li­ge. Som vi kan løf­te fram som våre for­bil­der, sa Relling Berg. Idrettsprisen og kulturprisen er det en egen jury som bestemmer. Hedersprisen er det Sunnmørpostens lesere som bestemmer.

­­­­­­Elizabeth Hoff hadde ikke anledning  til å ta imot prisen. Hun hadde bedt sine to nieser­­­­­­­­­­, Gelilah Hoff (19) og Sil­je Hoff (24) om å ta i mot prisen i hennes sted. Gelilah er for øv­rig datter av brorer­­ Peter (som akkurat nå job­ber i utlandet for Røde Kors) og Silje er datter av Hen­rik Hoff som har fi­gu­rert en del i avi­sa den senere tid.­­

Rei­ser til Sy­ria jul­af­ten

I felt Elizabeth Hoff reiser tilbake til Syria på julaften. Foto: ALEKSANDER NORDAHL

– Tan­te er vårt sto­re for­bil­de. Vi er først og fremst vel­dig stol­te av det hun gjør. Hun set­ter li­vet på spill midt i den tra­gis­ke kri­gen i Sy­ria. Sam­ti­dig sier hun at det er ver­re ting som kan skje enn at en dør. Hun er vel­dig realistisk.

Vi vet vi er heldige som har fred, tak over hodet og mat på bordet. Det er ting vi tar for gitt som hun ser ikke er noen selvfølge for veldig mange, påpeker  Silje.

De to forteller at den senere tid har vært svært hek­tisk for tanta. Akk­u­rat nå er hun i Ja­pan, også det på oppdrag for WHO. Men jul­af­ten rei­ser hun rett til­ba­ke til Sy­ria.

Viktig med utdanning

– Vi treffer tante et par ganger i året. Hun pleier å ta oss med på ferie.  Til feriehuset i Hellas, men også andre steder. I fjor var vi i Australia, og vi har vært i Sveits og Frankrike. Hun viser oss ekstra oppmerksomhet og behandler oss som sine egne døtre, forteller niesene.

En av de 10 bes­te i ver­den

Dim­na id­retts­lags sto­re sønn, Karsten Warholm, tok pus­ten av de fles­te un­der OL i Rio. Han for­bed­ra re­sul­ta­tet med nes­ten tre se­kun­der og det knap­pe tre må­ne­der et­ter at han for al­vor starta med 400 me­ter hekk. Plut­se­lig ran­ger­te 20 år­in­gen fra Ul­stein­vik blant ver­dens 10 bes­te i den­ne øv­el­sen.

– Det er all grunn til å ten­ke at han er me­dal­je­kan­di­dat un­der Tokyo-OL om tre og et halvt år, sa ny­hets­re­dak­tør Sind­re Halk­jels­vik og ka­rak­te­ri­ser­te han som en grün­der­ånd, en som tør å leke seg på top­pen, som har hu­mor, er nys­gjer­rig og har lyst til å gjø­re noe nytt. Ka­rak­te­ris­tisk nok vis­te han in­gen su­re mi­ner da re­sul­ta­tet  un­der  NM på Ask­øy ble smad­ra på grunn av ar­ran­gør­tab­be.

Brak­suk­ses­sen Ing­rid He­le­ne

– Nes­ten alt hun har gjort har ført til brak­suk­sess, sa kul­tur­re­dak­tør Kris­tin Knudsen og pre­sen­ter­te en rik­hol­dig lis­te over den mest be­røm­te pris­vin­ne­ren, Ing­rid He­le­ne Håvik i Highasakite. Hun har blant annet ruk­ket tre ut­gi­vel­ser og mar­kert seg na­sjo­nalt og in­ter­na­sjo­nalt si­den gjen­nom­brud­det i 2012.

Du kan lese mer om prisvinnerne i Sunnmørsposten i romjula.

– Tante er vårt store forbilde. Hun behandler oss som om vi var hennes egne døtre, sier Gelilah Hoff (t.v.) og Silje Hoff som tok imot Sunnmørspostens hederspris på vegne av Elizabeth Hoff. Foto: Nils Harald Ånstad