Ny kontrovers mellom Ålesund havn og Hurtigruten:

Nå krangles det om hvem som skal fortøye skipene

Hurtigruta og Ålesund havnevesen krangler om hvem som kan ta seg av trossene.

Fortøyer Hurtigruten mener at både Norline og havnevesenet forlanger for høy pris for fortøyningstjenester og ønsker å hyre inn private aktører. Den som gjør det helt gratis og frivillig er Jan Arild Hagen . «Kong Harald» er den første som legger til kai på dagtid og hurtigruteentusiast Jan Arild Hagen er på plass Hurtigruten  Foto: Staale Wattø

Nyheter

– Vi betaler 1,2 millioner kroner i året for fortøyningstjenester i Ålesund. Det synes vi er uakseptabelt og ønsker å kjøpe denne tjenesten fra andre som kan gjøre det billigere. Havnevesenet svarer med å nekte oss å bruke alternative leverandører. Det kan vi ikke se at de har hjemmel til. En monopolist kan ikke etter eget forgodtbefinnende nekte privat virksomhet på offentlig område.