– Ja, jeg kjenner at dette er litt spesielt. Det er vemodig at klubben vår nå blir lagt ned fra 31. desember, det samme blir de øvrige 36 norske klubbene i regi av NAF, sier Dag «Daggen» Halkjelsvik.

Han har vært leder i NAF Motorsport Ålesund helt siden 1999. Onsdag ble altså det tradisjonsrike romjulsløpet Ribbeløpet i autoslalåm avviklet, og de tre klassevinnerne ble Hogut Kristof (nybegynner), Sven Pedersen (standard) og Egil Lundanes (modifisert).

Onsdagens Ribbeløp var preget av mye vind, så mye at kjeglene som skulle markere bana blåste vekk til stadighet. Men løp ble det, «okkesom».

Siste samling

Og etter løpet samla deltakere og entusiaster seg i «brakka», til en prat om framtida samt premieutdeling. Og pizza, etterfulgt av julemarsipan ...

Og «Daggen» ser framover.

– Det mest nærliggende er at vi starter opp en ny klubb, slik jeg ser det. Kanskje kan Ålesund Motorsport være et greit navn? En annen mulighet er sjølsagt å gå inn i en av de eksisterende lokale klubbene, men personlig mener jeg at en ny klubb er å foretrekke. Men alle skal få uttale seg, vi planlegger et stort møte på nyåret der vi skal drøfte dette, opplyser han.

Må ha NAF-avtale

Men en ny klubb må ha en bane å kjøre på, og det er meningen at Ålesund Motorstadion også skal være den nye klubbens arena.

Bana, som altså ligger i Olsvika, har vært bilsportens lokale arena helt siden 1991, og her ønsker de å forbli.

Noe alternativ finnes i realiteten ikke.

– Vi må få til en leieavtale med NAF lokalt, som eier anlegget, og det håper jeg skal gå i orden, sier Dag Halkjelsvik.

Årsaken til at NAF nå gir seg med motorsport er at NAF sentralt har vedtatt å melde seg ut av Norges Bilsportforbund. Og da er det ingen åpning for å drive med bilsport innen NAFs «vegger».

Utøverne må ut, og det gjør de kanskje ved å danne en egen klubb.

Siste styre: Styret i NAF Motorsport Ålesund, som snart er uten klubb å styre. Bak: Sven Pedersen og Dag Halkjelsvik. Foran fra venstre: Tim Follestad, Jan Rakottyai og Jørgen Varhaugvik. Foto: Skuseth