Det sier ørskogordfører Karen Simonnes Aanes. Hun er tilbake på jobb i femti prosent stilling ut januar etter å ha vært sjukemeldt i to perioder.

– Når denne måneden er over får jeg se hvordan det går. Jeg håper sjølsagt på at det går bra og at formen skal bli stadig bedre. Men viser det seg at jeg må ta mer hensyn til helsa, må jeg vurdere situasjonen på nytt når den tid kommer.

I formannskapet

På det neste møtet i formannskapet i Ørskog er det bare én sak på kartet: «Situasjonen rundt ordførar».

– Jeg forstår det slik at bakgrunnen for denne saka først og fremst er at vi må se på hvordan oppgavene fordeles på en best mulig måte så lenge jeg ikke jobber hundre prosent, sier Karen Simonnes Aanes.

Ordføreren innrømmer at det har vært tøft for henne når helseproblemer også har blitt en offentlig sak. Blant annet har Bygdebladet stilt spørsmål om Ørskogs interesser i kommunereformen har blitt skjøttet godt nok med en sjukemeldt ordfører.

– Sjukdom er tungt nok i seg selv om det ikke skal stilles spørsmål om man virkelig er sjuk i tillegg. I mitt tilfelle føler jeg at det er gjort, og jeg har også kjent på et slags press om å gå ut offentlig med egen diagnose. Til det er det bare å si at dette ikke hører hjemme i offentligheten, og jeg har absolutt ingen ting å skjule, sier Karen Simonnes Aanes.

Hun har også valgt å ikke kommentere spørsmål som har vært stilt rundt hennes egen situasjon så lenge hun har vært sjukemeldt.

– Men dette har også blitt tolket i verste mening av enkelte, sier ordføreren.

Karen Simonnes Aanes har jobba i mange år som psykiatrisk sjukepleier i Ørskog - ei yrkeskarriere uten mange sjukemeldinger.

– Derfor var det sjølsagt leit at det skulle skje i ordførerjobben, men jeg mener selv at det ikke er noen grunn til å tro at arbeidet med kommunereformen har tatt skade av at jeg ikke har vært til stede på møter der andre har representert kommunen.

Ordføreren skjønner likevel at det har vært stilt spørsmål om eventuelle konsekvenser av at ordføreren har vært sjukemeldt, og at det er noe man må regne med i en jobb som hennes.

– Men jeg har heldigvis fått mye støtte i denne perioden, og det har varmet, sier hun.

Samarbeidsproblemer

Det har også blitt antydet at det er samarbeidsproblemer mellom den politiske ledelsen og administrasjonen i Ørskog.

– Stemmer dette?

– Ordfører og rådmann har hatt ulikt syn på enkelte saker – først og fremst om kommunereformen. Jeg mener at det må være åpning for å ha ulik tilnærming til slike saker.

– Har det gått ut over drifta av kommunen?

– I dag er første dag tilbake på jobb, og jeg ønsker ikke å gå mer inn på dette. Nå er det tatt en avgjørelse om at Ørskog blir med i den nye Ålesund kommune, og da håper jeg også at eventuelle problemer kan være et tilbakelagt stadium.

– Er det en kamplysten ordfører som er tilbake?

– Ja, på mange måter kan man godt si det. Folk på rådhuset har tatt godt imot meg, og jeg er innstilt på å komme tilbake for fullt. Men jeg må bruke de neste ukene på å se hvordan det går, sier ordfører Karen Simonnes Aanes til slutt.