– Vi jobber nå inn mot både Erna Solberg, Jan Tore Sanner og Høyre på Stortinget for å få de til å forstå at det eneste riktige er å slå Møre og Romsdal sammen med Sogn og Fjordane og Hordaland for å skape en sterk vestlandsregion, sier Stryn-ordfører Sven Flo (H).

– Skal vi klare å skape en vestlandsregion som motstykke mot Oslo-makta må Stortinget tegne kartet. Jeg er helt enig med Sve Flo om at vi nå må jobbe for at Stortinget vedtar at hele eller deler av Møre og Romsdal blir en del av en ny vestlandsregion sammen med Sogn og Fjordane og Hordaland, sier Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V).

Smuldrer opp

Han er ganske sikker på at det til slutt uansett blir resultatet.

– Vi ser at en rekke kommuner på Nordmøre ønsker seg nordover. Om det skulle skje at Møre og Romsdal i denne omgangen ikke blir en del av en ny vestlandsregion, er jeg temmelig sikker på at fylket uansett vil smuldre opp og en stor del vil komme til oss, sier Bjørlo.

At Rogaland nylig sa nei til å bli med i en vestlandsregion, mener Stryn-ordfører var en strålende beslutning sett med hans øyne.

– Vi har hele tiden vært meget skeptiske til å bli en del av en ny region der Rogaland også var med. At de sa nei passet oss meget bra. Vi mener at tiden nå er inne for at Rogaland blir erstattet med Møre og Romsdal. Det tror vi blir en langt bedre løsning, sier Flo.

Døra på gløtt

Samtidig som at Flo vil jobbe for at Stortinget bruker tvang overfor Møre og Romsdal, holder han døra på gløtt for at Stryn kan søke overgang dersom det til slutt blir slik at Møre og Romsdal består som eget fylke.

– Vi har her ikke tatt stilling til noe som helst. Vi er i dag en del av Sogn og Fjordane og vil jobbe for at fylket samla skal gå inn i en ny region. jeg vet i dag ikke hvor vi lander, men vi skal ta en politisk beslutning om dette i løpet av januar, sier Flo.

Eid-ordfører Alfred Bjørlo slår fast at for dem er det uansett hva som blir utfallet av regiondebatten uaktuelt å flytte over til Møre og Romsdal.

– I Eid kommunestyre er det ingen som har tatt til orde for at vi skal flytte nordover til Møre og Romsdal, sier Bjørlo.