Nesvik tegner nå regionkartet med Norge delt inn i 10 regioner i stedet for dagens 19 fylket.

Troms og Finnmark blir en ny region. Nordland fortsetter aleine. De to trøndelagsfylkene har allerede vedtatt sammenslåing. Møre og Romsdal står aleine, mens Sogn og Fjordane, Hordaland og Rogaland blir en ny vestlandsregion.

Agder-fylkene blir en region. Det blir også Telemark og Vestfold. Så vil Buskerud, Akershus og Østfold bli den nye region Viken.

Oslo fortsetter som i dag og Hedmark og Oppland slår seg sammen.

Sterkt Vestland

– Dette kartet baserer jeg på Stortingets vedtak og 10 regioner holdt opp mot de nabopratene og forhandlingene som er blitt gjennomført mellom fylkene. Derfor tror jeg dette blir utfallet når Stortinget til våren skal vedta det nye regionkartet, sier Nesvik.

Han tror at en ny stor vestlandsregion kommer på plass selv om Rogaland har stemt nei til fusjonsavtalen.

– Jeg tror samtalene mellom disse tre fylkene vil ta seg opp igjen og at vi får en sterk vestlandsregion som motmakt mot Oslo, sier Nesvik.

Blir ikke delt

Sammen med Høyres Helge Orten vil de to gi beskjed tilbake til ordførerne i Nordfjord som mener Stortinget skal bruke tvang for å slå sammen Møre og Romsdal med Sogn og Fjordane og Hordaland.

Nesvik og Orten føler seg sikre på at Stortinget ikke kommer til å ta jobben med å dele opp fylker.

– Å dele opp fylker er en langt mer omfattende prosess enn å slå sammen hele fylker. Derfor tror jeg ikke stortingsflertallet vil gå med på det, sier Orten.

Både han og Nesvik gir kommunene på Nordmøre som vil nord til Trøndelag svært lave odds for å lykkes.

– At Møre og Romsdal står samla og aleine som egen region er det nærmeste en kan komme et minste felles multiplum i fylket, påpeker Nesvik.