Vant 7,4 millioner i Lotto:

Lottovinner Beate fra Måløy gir 200.000 kroner til ALS-forskning

Lørdag vant Beate Jensvoll nesten 7,4 millioner kroner i Lotto. Kort tid etter bestemte hun seg for å donere en del av summen til forskning på sykdommen ALS.

ALS-donasjon: Lotto-millionær Beate Jensvoll (t.h.) har bestemt seg for å donere 200.000 til ALS-forskning. Hun forteller at det er ALS-rammede Svein Ove Falkevik (t.v.) som har inspirert henne til å donere til nettopp denne saken. Han synes det er svært rørende at den ferske Lotto-millionæren velger å donere penger til forskning på ALS.  Foto: Christina Cantero/Fjordenes Tidende

Nyheter

Jensvoll jobber på Kulatoppen omsorgssenter i Måløy og legger ikke skjul på at det er på grunn av ALS-rammede Svein Ove Falkevik at hun velger å donere penger til nettopp denne saken.

– Jeg vil gjøre dette på grunn av Svein. Ikke fordi jeg jobber her på Kulatoppen, men fordi han er den han er, sier Jensvoll.

Denne saken ble først publisert på fjt.no.


Lotto

Måløydame vant over sju millioner kroner

Ei kvinne fra Måløy og en mann fra Hokksund delte førstepremiepotten på over 14 millioner kroner lørdag kveld.

– Når jeg først skal donere penger til en sak, så er det dette jeg vil donere til.Falkevik synes selv at det er rørende at den ferske Lotto-millionæren velger å donere penger til forskning på ALS.

– Jeg er imponert over at hun tenker så fort på den sykdommen, og er ufattelig rørt og takknemlig over dette, sier han.

Tilfeldig kupong

Beate Jensvoll er opprinnelig fra Tromsø, men har bodd i Måløy de siste par årene. En av grunnene til at hun flyttet til Måløy er at moren hennes, Anne Marie Jensvoll, bor der.


Vennefesten blir støttekonsert til ALS-forskningen

Musikere, AaFK-spillere og kunstnere stiller med musikk, maleri og Ice Bucket Challenge-stunt på lørdagens ALS-støttekonsert. Bak arrangementet står blant andre ALS-rammede Pål Eikrem.

Lotto-millionæren forteller at hun har tippet i alle år, og at hun siden 2004 har brukt en fast kupong. Men det var ikke denne kupongen som ga henne gevinsten på 7.395.650 kroner under lørdagens trekning.

– På lørdag tok jeg med en tilfeldig kupong i tillegg, og det var den jeg vant på. Det var veldig lønnsomt, smiler hun.

Etter at hun fikk telefonen fra Norsk Tipping fortalte hun først moren og stefaren om den store nyheten. Hun har også fortalt om gevinsten til andre i familien, samt venner og kolleger.

Australia-tur og ny bil

I tillegg til at hun ønsker å donere penger til ALS-saken, har Jensvoll også andre planer på hvordan hun vil bruke Lotto-millionene.

– Helt siden jeg var liten har jeg drømt om å dra til Australia. Drømmen er å se en koalabjørn i vill natur, smiler hun.

Jensvoll har også planer om å kjøpe ny bil. Hun har også et ønske om å ta med de to sønnene sine på fotballtur til England.

Men først og fremst skal hun nyte tilværelsen som Lotto-millioner.

– Jeg skal nyte disse pengene, smiler hun.

Hederspris til ALS-rammede Pål: – Håper min historie kan hjelpe flest mulig