Appen I appen får kunden oversikt over serveringsstedene som bruker den.

Hun jobber i bedriften Too Good To Go (TGTG), som er lokalisert i Oslo. Ellen er fra Velledalen og har utsatt hjemreisen etter juleferie for å selge inn konseptet til TGTG til lokale restauranter, hoteller, kafeer og bakerier.

Kort sagt arbeider bedriften hun jobber i med å redusere matsvinn. Ifølge Ellen kaster nordmenn hvert år over 360.000 tonn god mat. Firmaet har utviklet en app, som gjør at serveringssteder kan selge dagfersk mat og drikke som ellers hadde blitt kastet. Ofte lager bedriftene en «forundringspose» der kundene ikke riktig vet hva de får. Prisen kan salgsstedet bestemme, men er sjelden over 45 kroner.

Vinn-vinn

– Vanligvis betaler folk mellom 25 og 45 kroner. Da får de mye god mat for pengene. Serveringsstedene vil ikke ta for mye, for det er i deres interesse at brukerne er fornøyde slik at de kommer tilbake. Vi har et vinn-vinn konsept som både bedriftene, kunden og, ikke minst, miljøet sparer på, reklamerer Ellen.

All slags folk

Ellen har ikke oversikt over hvor mange brukere det finnes av appen lokalt, men forteller at de samarbeider med serveringssteder både i Ålesund, Ørsta, Volda, Stranda, Valldal og Sykkylven.

– Det er alt fra studenter til pensjonister og småbarnsforeldre. Sistnevnte benytter ofte anledningen til å lære barna om sparing og miljø. Vi har forresten flere brukere på Stortinget, ler Ellen.

Nye brukere

Får innføring Mandag ga Ellen Marie Hole (t.h.) de ansatte ved Apotekeren Kafé en innføring i appen. Kaféansvarlig Linn Vatle, til venstre, er positiv. I midten Dorothee De Almeida.

Da vi treffer henne holder hun informasjon for de ansatte ved Apotekeren Kafé i Ålesund. De vil begynne å bruke appen. Kaféansvarlig Linn Vatle tok kontakt med TGTG fordi hun ikke liker å kaste god, ofte hjemmelaget, mat.

– I tillegg tjener både vi og miljøet på det.

Sunnmørsposten mener: «Lokal mat og drikke skaper ny vekst»