Too Good To Go (TGTG) til Ålesund:

Så mye får du for 30 kroner

Hvert år kaster nordmenn enorme mengder brukbar mat. Det vil Ellen Marie Hole gjøre noe med.

Stort Dette er et eksempel på en «forundringspose». Denne er fra Brødbakerne Bislett i Oslo og ble solgt for 30 kroner. Too Good To Go selger kun dagfersk mat, som hentes på et gitt tidspunkt av brukerne av appen. Betaling skjer via appen. TGTG tar en fast pris på 10 kroner per salg, resten går til salgsstedet. 

Nyheter

Appen I appen får kunden oversikt over serveringsstedene som bruker den. 

Hun jobber i bedriften Too Good To Go (TGTG), som er lokalisert i Oslo. Ellen er fra Velledalen og har utsatt hjemreisen etter juleferie for å selge inn konseptet til TGTG til lokale restauranter, hoteller, kafeer og bakerier.

Kort sagt arbeider bedriften hun jobber i med å redusere matsvinn. Ifølge Ellen kaster nordmenn hvert år over 360.000 tonn god mat. Firmaet har utviklet en app, som gjør at serveringssteder kan selge dagfersk mat og drikke som ellers hadde blitt kastet. Ofte lager bedriftene en «forundringspose» der kundene ikke riktig vet hva de får. Prisen kan salgsstedet bestemme, men er sjelden over 45 kroner.