Møreforsking Ålesund Agnes Christin Gundersen er daglig leder.

– Vi søker etter en forsker på klippfisk og saltfisk. Vi har store prosjekt på gang sammen med næringslivet og ønsker å styrke staben. Samtidig søker vi også etter to forskere inn mot råstoffhåndtering og marine ingredienser, samt en biolog inn mot fiskeri og havbruk, sier daglig leder Agnes Christine Gundersen.

– Om søkermassen treffer er vi også åpne for å hente flere, tilføyer hun.

Mange spennende prosjekt

Møreforsking jobber med store signalprosjekt som Klima og Promac. De fikk 15 millioner kroner fra Utenriksdepartementet til det første og 35 millioner kroner fra Forskningsrådet til sistnevnte.

Søknadsfristen er 15. januar og Gundersen håper på god søkning. Da Møreforsking lyste ut stilling i fjor var det mange som søkte. Hun tror de store forskningsprosjektene øker attraktiviteten for mange søkere.

Sjøpølse i skuddet

Hun forteller at 20–30 prosent av verdens produksjon av sjøpølse kommer fra oppdrett. Det er mangel på de best betalte artene. Her kan oppdrett supplere i forhold til fangst.

Skal samle sjøpølser

Med støtte fra Regionalt forskningsfond skal Møreforsking undersøke om rødpølse kan være en egnet art for oppdrett. Lokale bedrifter som jobber med sjøpølse er invitert med i forskningsprosjektet.

Den er full av mineraler, proteiner, aminosyrer og vitaminer.

– I et prosjekt finansiert av Møre og Romsdal fylkeskommune skal vi sammen med C-Q Cathcers, Øya Sjømat og rekebåten «Real 1» undersøke sesongvariasjoner og produktegenskaper, opplyser Margareth Kjerstad.

Agnes Christin Gundersen er daglig leder. Foto: Staale Wattø