- Endelig kommer vinteren, sier driftsleder Stian Græsdal ved Strandafjellet Skisenter til smp.no. Det har snødd bra de siste dagene, og mer blir det når vinden dreier mot Nordvest i dag. Græsdal satt fredag formiddag på traktoren og ryddet snø.

Økte snømengder

Stian Græsdal er daglig leder på Strandafjellet Skisenter. Foto: TERJE ENGÅS

Ute ved kysten blir det vått og slapsete. Nedbøren som regn og sludd, men lenger inne og i høyere strøk kan man de neste 24 timene regne med mellom 15 og 25 centimeter med snø.

- Det vil fortsette å snø inn i søndagen, og det fylles på med ytterligere ti til 25 cm. med snø. Den beste skidagen med stabilt vær ser ut til å være mandag, opplyser værvarslinga på Vestlandet til smp.no. Deretter blir det mildere igjen, og stabile snøforhold får man først på 500 til 1000 meter.

Bygevær

-Med de mengdene som kommer i helga, må vi vel regne med at snøen vil holde seg, mener meteorologen.

-Når vinden dreier nordvest bruker det å være mye vær, men snøen kommer ofte i byger. Det vil derfor bli gode forhold i trekket innimellom, mener Stian Græsdal, som har hatt mye besøk i skitrekkene denne uka.

Ifølge nettstedet varsom.no er snøskredfaren på Sunnmøre nå på grad tre: "Betydelig". De neste faregradene er "Stor" og "Meget stor".

Skredfaren øker

"Bygevær og økende vind fra NV vil føre til en økning i snøskredfaren utover ettermiddagen. Ferske flak av nysnø og fokksnø vil dannes i lesider mot Ø-S. Snøskredfaren vil øke i takt med vind og nedbør utover ettermiddagen og forventes å nå 3-betydelig i de områder som får mest nedbør og vind mot kvelden", heter det blant annet på varsom.no.