– Vi trodde valget sto mellom SIF/Hessa eller Hessa/SIF, og det er jo ingen kjempesak. Navnet «Osane» kom inn fra sidelinja fra interimsstyret, og på et lite besøkt ekstraordinært årsmøte i Hessa IL ble det banket gjennom. Mange er fortvilte, sier lagleder Roar Osvold i SIF.

Engasjert

Han og flere seniormedlemmer i SIF håper flere engasjerer seg når Skarbøvik IF skal ha sitt ordinære årsmøte 25. januar.

– Først skal vi ha et orienteringsmøte for medlemmer 18. januar. Der blir navnesaken tatt opp. Alle er jo enige om at klubbene skal samarbeide, la det ikke være noen tvil om det, sier Osvold som har besøk av John-Tore Larsen på kontoret på Siffen.

– Mange har engasjert seg på Facebook og det er forståelig. Klubbene Hessa og SIF har lange historier og er knyttet til bydelen. Å komme med et nytt navn er historieløst, mener Larsen.

– God prosess

Styreleder Einar Bryn i Skarbøvik IF sier klubbene har jobbet med samarbeidsavtalen i to år.

Han mener navnevalget «Osane» er godt.

– Prosessen har vært god og mitt inntrykk er at samtlige er for en sammenslåing. Alle argumenter peker mot at sammen er vi sterkere. Vi må legge historien bak og ta tak i framtiden, med de muligheter og utfordringer en felles klubb for ytre gir, sier Einar Bryn.

Han synes det er synd at enkelte vil ha «omkamp» om navnevalget.

– Jeg synes det er dumt at enkelte kommer inn så seint i prosessen og krever navneendring. Det er lett å lire av seg en mening på Facebook. Faktum er at vi trenger samarbeid for å styrke bydelen, sier Bryn.

Skepsis

På Siffen møter vi også gjengen som møtes til fast fredagslunsj.

– Osane er helt feil navn. Jeg tror mange gamle helter vil rive seg i håret, sier Arnstein Slinning. Han får støtte av Hans Pedersen, Stein Jarle Almås, Asbjørn Drevik, Anders Liadal, Harald «Caramba» Skog og Arnfinn Gjerde.

– Jeg synes navna til klubbene som er involvert bør vises igjen. SIF/Hessa eller Hessa/SIF klinger fint, sier Arnfinn Gjerde.

– Hva er Osane? Et høl ved Kleivane, sier en annen til latter rundt bordet.

Æresmedlem Svein Klokk sier han helst skulle beholdt SIF-navnet i den nye klubben.

– Men Siffen vil leve videre og klubbhistorien vil bestå. Vi må fokusere på å skape en sterk samarbeidsklubb for bydelen, sier Svein Klokk.

Slike ord får mangeårig spiller, trener og medlem Per Rich Hunstad til å steile.

– Jeg blir sjokkert når man sier at navnet spiller ingen rolle. Tradisjoner skal beholdes. Vi har ingen forbindelse til Osane. Det er horribelt at noen kan tenke det navnet, sier Per Rich Hunstad.

Hunstad vil møte på medlemsmøte og årsmøte for å beholde klubbnavnene i den nye samarbeidsklubben.

– Jeg tror jeg snakker på vegne av både Hessa og Skarbøvik når jeg sier alle er enige om at samarbeid er topp. Men navnet er til å skjemmes over, sier Hunstad.

Bestemt

Like før jul holdt SIF ekstraordinært årsmøte. Et klart flertall stemte ned navneforslaget Osane, men dette ble bare vurdert som en prøveavstemning. Klubbene var nemlig enige om at den største klubben, Hessa, skulle stå for det endelige navnevalget. Hessa gikk til slutt for Osane etter flere valgrunder. Også her ble det reist kritikk om måten navne-alternativene ble satt opp mot hverandre.

– Fra vår side er navnesaken avsluttet. Hessa IL blir Osane IL og etter planen skal SIF slutte seg til etter hvert, sier leder i Hessa IL, Henning Grande.

Svein Klokk skulle helst sett at SIF/Hessa eller Hessa/SIF ble det nye klubbnavnet, men mener framtiden er viktigere enn historien. Foto: Nils Harald Ånstad
Styreleder Einar Bryn i Skarbøvik IF (t.h.) synes det er synd at enkelte vil ha omkamp om navnet på samarbeidsklubben. Foto: Nils Harald Ånstad