– Jeg føler at jeg har blitt brukt av tiltalte. Jeg er skamfull,  og var bare 14 år da det skjedde første gang. Jeg hadde aldri gjort det nå når jeg er 18 år, forklarte en fornærmet fra Østlandet.

Han forklarte at mannen i første kontakt utgav seg for å være jente.

Vanskelig periode

Fornærmede fortalte at han var i en svært sårbar situasjon da overgrepene skjedde.

– Det var ting i livet mitt da som gjorde at jeg følte meg ganske nede,  og jeg tenkte ikke over hva jeg gjorde. Jeg levde i hans boble, og i det jeg legger jeg at han er pedofil. Det er kvalmt og ord blir tomme.

Det er grusomt å ha blitt brukt på denne måten, forklarte gutten.

Har mener saken har gått på sjøltilliten og konsentrasjonen på skolen.

Trodde ikke det var unormalt

Tingretten fikk også høre forklaringa til en gutt fra Trøndelag

– Vi møttes på Chatroluette, så gikk vi over på Skype. Første gang jeg så han der lå han i badekaret, jeg så alt utenom fjeset, forklarte trønderen.

Tiltalte ba han om å kle av seg.

– Dette var en periode der jeg var lei meg og var med på alt, jeg trodde ikke det var unormalt å gjøre noe sånt, forklarte fornærmede, som var 13 år da dette skjedde.

Fornærmede sa det aldri til noen.

– Jeg var langt nede psykisk, og gjorde veldig mye dumt. Det har tatt på psykisk, det er en del som ligger der, og vil alltid ligge der og det gjør at jeg ikke klarer å være på skole eller jobb, jeg blir fort sliten, må bare gå å legge meg. Det er veldig Ille å komme hit å snakke om det i dag, forklarte gutten.

Kjente ikke til

På spørsmål fra aktor om tiltalte mente han hadde forledet guttene til å kle av seg og utføre seksuelle handlinger på kamera, svarte han at det må det være opp til retten å avgjøre.

– Men det har vært grusomt å høre på forklaringene, jeg sleit undervegs. Jeg visste heller ikke at disse guttene hadde slike problemer, forklarte tiltalte, som selv er i 50-årene.

Omfattende

Statsadvokatene i Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane har tatt ut en alvorlig tiltale mot mannen i 50-årene fra Sunnmøre. Rettssaka starter mandag, og skal pågå i sju dager i Sunnmøre tingrett.

Mannen erklærte seg delvis skyldig etter at tiltalen ble lest opp. Han nektet for 11 hendelser hvor påtalemyndigheten mener at han lurte mindreårige til ulike seksuelle aktiviteter over internett. Sunnmøringen sa seg imidlertid skyldig i å ha lastet ned og oppbevart store mengder bilder og filmer som seksualiserer barn.

Politiet fant 60 filmer og over 6.600 bilder som viser svært grafisk materiale av barn helt ned til toårsalderen.

Mannen erkjente også straffskyld for å ha blottet seg for mindreårige barn på en rekke skoler i Ålesund og omegn. Mannen nektet imidlertid for tre av over ti hendelser med blotting.

I tillegg erkjente han å ha brukt svært grovt språk til mindreårige på nettet. I kommunikasjonen oppfordret mannen til seksuelle aktiviteter.