– I 2016 var antall kinopublikummere i Ålesund 162.000. Vi skal greie å få det opp i 200.000, hevder adm.dir. i Svensk Film Kino, Ivar Halstvedt.

I dag er det Nordisk Film Kino som driver kinoene i Ålesund.

I hele høst har de knivet med SF Kino om få drive det nye kinosenteret Thon-gruppen skal bygge på Moa.

Nå kan Halstvedt opplyse at det er SF Kino som går inn i sluttforhandlinger med Thon-gruppen, der blant annet husleieavtalene skal på plass.

SF Kino driver i dag kino-sentre i Lillestrøm, Moss, Sarpsborg, Ski, Skien, Slottsparken, Sotra, Storo, Tønsberg og Stavanger.

– På hvilken måte vil publikum merke forskjellen på Nordisk Film Kino og SF Kino?

– Måten å drive kino på er veldig likt, det er ikke råd å skille. Det som avgjør er antall saler, sier Halstvedt, som har bak seg en lang karriere innenfor kinobransjen i Norge.

Satsingsområder

Nå skal de inn i det som skal bli et seks saler stort kinoanlegg, i Thons nybygg på tomta til det gamle Stokkebygget.

– Men vi kan love at vi går inn med et bredt repertoar, en faglig stolthet og folk som lever og ånder for film.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

– I dag har vi to store årlige faste satsinger med store filmopplevelser, og en egen brosjyre for såkalt smal kvalitetsfilm. Lokalkinoen og lokalavisa er to viktige institusjoner i lokal-samfunnet. Å være synlige i lokalavisene er svært viktig for oss, blant annet gjennom annonsering og informasjon om hva vi driver med.

– I tillegg ser vi hvilken viktig gruppe publikum på 50 pluss er for kinoen. De er spreke, er interessert og har tid til å se film på kino på blanke formiddagen. Vi utvider åpnings- tidene våre på dagtid, både med seniorfilm og babykino, sier Halstvedt.

Fortsetter som før

– Vi fikk dessverre ikke oppdraget i det nye kinobygget. Nå fortsetter vi som før, sier kinosjef i Ålesund, Beathe Kvalsvik Breivik.

– Vi er svært stolte av hva vi har fått til i 2016. Nylig stakk Ålesund av med Nordisk Film Kinos pris for Årets salgs- avdeling og Årets Kino 2016, der Løvenvold med egen avdeling vant. Ålesund Kino hadde nesten en firedobling i resultat fra 2015, sier Kvalsvik Breivik.

Kinosjef Beathe Kvalsvik Breivik (t.v.) og medarbeiderne fikk tildelt prisene for Årets kino og Årets salgsavdeling (Løvenvold kino) 2016 under utdelingen til Nordisk Film Kino. Foto: Nordisk Film Kino