Det er Wenaas Kapital AS og Finansgruppen Eiendom AS som står bak prosjektet som ble sendt ut til nabovarsling rett før helga. Hvis kommunen gir grønt lys, starter salget av leilighetene rundt påsketider.

– Dette er vel også det største boligprosjektet som er satt i gang på Moa på ganske mange år, sier Nils Eirik Wenaas, eier av Wenaas Kapital AS.

Flere størrelser

Prosjektet består av 81 leiligheter i ulike størrelser og forretningsarealer i første etasje.

– De minste leilighetene er på 50 kvadratmeter, og de største blir på 150. Det betyr at det blir et stort spenn i alder og livssituasjon for dem som kommer til å bo her, sier Ola Kibsgaard-Petersen, som har tegnet bygget.

Transformere

Arkitekten legger vekt på at dette prosjektet er med på å transformere Moa til et boligområde, ikke bare et handelssentrum.

– Kvartalsbasert utbygging med utadretta virksomheter på gateplan er med på å skape urbane kvaliteter som Moa også bør ha, mener Kibsgaard- Petersen.

– Dette prosjektet synes vi er med på å styrke en slik utvikling.

Bygger høyt

Fortetting har blitt et mantra i utviklingen av Ålesund, og i det nye prosjektet på Moa skal folk bo i seks, sju og ni etasjer.

– Fortetting handler ikke bare om å få plass til folk, men de skal transporteres også. Dermed må boligene ligge nær kollektivtilbudet, noe det i høyeste grad gjør her, sier Ola Kibsgaard-Petersen.

– Hva med trafikkstøy?

– Alle leiligheter har balkonger mot vest, som er den stille siden.

I tillegg har en del leiligheter også balkonger ut mot gaten. Boligene er dimensjonert for støy fra vegen etter de kravene som er satt for boliger.

Ålesundspriser

Parkering skal skje under jorda, og det blir også laget en offentlig lekeplass pluss store oppholds- og utearealer på taket av bygget.

Nils Eirik Wenaas sier at han foreløpig ikke kan gå ut med kvadratmeterpriser før avtalen med entreprenøren er klar.

– Men jeg kan forsikre at vi legger vekt på kvalitet, og prisene vil nok ikke skille seg mye fra det som er nivået i Ålesund.

Les flere nyheter fra Ålesund og omland på smp.no

Slik blir bygget sett fra vest. Helsehuset i bakgrunnen. Arkitekt/Illustrasjon: Kibsgaard-Petersen