– Vi har på ingen måte avvist kritikken, og har sagt at vi har mye vi må arbeide med innen psykiatrien. På grunn av tidsaspektet fram til styremøtet i januar var det viktig å starte undersøkelsene snarest, og dette var mulig å gjennomføre med interne ressurser. Vi visste også da at saka ville bli fulgt opp av eksterne, i regi av fylkeslegen, men at det ville ta lengre tid før de ville starta undersøkelsene, svarer han.

Fylkeslegen og Fylkesmannen i Møre og Romsdal fører tilsyn med helseforetaket i slike saker.

– Bildet i psykiatrien er sammensatt og det å se på grunnbemanning, bruk av overtid og vikarbruk er også en naturlig del av dette.

– Nå jobber vi sammen med fagfolkene om å få på plass de konkrete tiltakene som ble lagt fram for styret, slik at vi kan få ned lengden på beltebruken der dette har vært en utfordring, påpeker Remvik.

Blant tiltakene er bedre opplæring innenfor aggresjonsmestring, arena for refleksjon, observasjon og dokumentasjon, prosedyrer for å redusere tvang, bedre bemanningsplaner og pasientforløp. I tillegg elektronisk registrering av protokoll fra sommeren 2017.