Plan- og byggesaksutvalget i Ålesund kommune behandlet tirsdag rådmannens forslag om prinsippavklaring for en del av tomta til Aalesunds museum ved Grimmerhaugen.

Bakgrunnen er at Stiftelsen Aalesunds museum vil regulere 0,8 mål av tomta (hvor det i dag er en parkeringsplass) til bolig- og parkeringshus. (Se bildeserie over)

Stiftelsen vil selge dette området til en utbygger for å finansiere oppussing av Aalesunds museums område og bygninger.

Vil stoppe prosessen

Rådmannens innstilling over for Plan- og byggesaksutvalget var å beholde Grimmergata 8 til museumsformål. Sekundært mener hun at planen må bearbeides før sluttbehandling for å redusere de negative virkningene av omreguleringen.

Peter Linge Hessen (Ap) sier han har problemer med å gå med på ei reguleringsendring bort fra museumsformål.

- Området vil i så fall gå tapt for museet for alltid, sier Hessen.

Her kan du lese sakspapirene

Reagerer

Hans Kjetil Knutsen i Ålesundlista reagerte kraftig da han leste saksdokumentene fra rådmannen.

- Jeg stusset da jeg leste innvendingene fra rådmannen i en prinsippsak. Her går administrasjonen inn som økonomisk rådgiver for den som har søkt omregulering. Hva i all verden har administrasjonen med å blande seg inn i museets formuesforvaltning? undret Knutsen og fikk støtte fra flere i utvalget.

Jarle Hauge Steffensen (MDG) var møteleder da både fast leder og nestleder hadde meldt frafall. Han var enig i Knutsens vurderinger av saksgangen og foreslo at saken utsettes.

Utsatt

Med møteleders dobbeltstemme vedtok Plan- og byggesaksutvalget å utsette saken med en befaring av området før neste møte.

Styreleder Kjell Standal i Stiftelsen Aalesunds Museum sier han helst skulle sett en positiv avgjørelse nå.

- Men alt som ikke er avslag er i grunnen greit. Nå får vi en mulighet til å vise politikerne området og forklare våre planer og hvorfor vi vil dette, sier Kjell Standal til smp.no.