Ålesund lufthavn Vigra

Økning i innenlandstrafikken - og mer jetfly

Opp- og nedgang Innenlandstrafiiken økte på Vigra i januar, mens utenlandstrafikken gikk ned.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Nedgangen i utlandstrafikken på Vigra fortsatte i januar. Sammenlignet med samme periode i 2016, var det 18 prosent færre som reiste direkte mellom Vigra og utlandet i januar.

Derimot økte innlandstrafikken økte med 1,5 prosent i årets første måned.

Færre avganger

- Årsaken til nedgangen på utland er at det er færre avganger og reisende på rutene til Amsterdam og Gdansk. I tillegg var det ikke flygninger til København i januar 2017. Alicante har en økning i antall passasjerer fordi denne ruta ikke ble fløyet i januar 2016. Ruta til Kaunas i Litauen hadde flere passasjerer i januar i år enn ruta til Vilnius hadde i januar i fjor, sier lufthavnsjef Tor Hånde.

Kun jetfly

- Fra starten av februar flyr SAS nå kun med jetfly på rutene til Bergen og Trondheim fra Vigra. Tidligere har det blitt brukt et propellfly av typen ATR 72 på alle avgangene til Trondheim, og de fleste avgangene til Bergen.

Frem til mai vil SAS benytte Boeing 737 til Bergen og Trondheim. Fra mai vil City Jet fly med CRJ 900 for SAS på denne ruta. Dette er samme flytype som SAS har brukt på ruta Ålesund – København, sier Hånde.