Det erkjenner Venstres Pål Farstad. Usikkerheten rundt fylkets framtid henger på at et nytt utvalg nå skal se på hvor grensene skal gå i Nord-Norge samt grensejusteringer i de andre nye regionene.

– Først og fremst er jeg veldig glad for at Møre og Romsdal består som en egen region. Men det utvalget som nå skal settes ned for å se på grensene, åpner mulighetene for at det her kommer endringer, påpeker Farstad.

Kommentar: «Kommunetvang som ventet»

Se på grensene

Utvalget kommunalminister Jan Tore Sanner nå setter ned, skal komme med forslag om hvor regiongrensene skal gå i Nord-Norge.

I tillegg skal utvalget vurdere kravene fra Haugalandet om å bli en del av den nye Hordaland–Sogn og Fjordane-regionen. Så skal de også se på Nordmøres krav om å bli en del av Trøndelag.

– Dette gjør at vi kan ikke helt utelukke at det kan komme endringer for Møre og Romsdal, sier Farstad.

På Nordmøre har de allerede varslet at de vil fortsette kampen for å bli en del av Trøndelag. Det faktum at det vil bli nedsatt et utvalg har gjort at de på Nordmøre som vil nordover, har fått en ny knagg å henge den kampen på.

– Ja, det kan du godt si. Diskusjonen rundt Møre og Romsdal sin framtid er nok ikke slutt med dette, erkjenner Farstad.

Haram blir del av Ålesund: – Meld oss på i arbeidet med nye Ålesund

Robust nok

Kommunalminister Jan Tore Sanner vil derimot ikke delta i debatten om hva Nordmøre bør gjøre.

– Den debatten har jeg ikke tenkt å gå inn i, er alt Sanner vil si om det. Han mener derimot at Møre og Romsdal er stor nok til å kunne stå aleine.

Robust Kommunalminister Jan Tore Sanner mener fylket er stort nok.

– Det er robust nok til å fortsette som egen region. Det skyldes blant annet at vi nå bygger to sterke kommuner rundt Ålesund og Molde, påpeker Sanner.

– Men det utvalget du har nedsatt skal se på mulige grenseendringer?

– Jeg vil ikke spekulerer noe rundt det. Det vil nå bli vedtatt at Møre og Romsdal skal være en egen region, og jeg forholder meg til det, sier Sanner.

– Høyre og Frp har ikke vært villige til å gi noen nye oppgaver til regionene. Vi vil derfor stemme imot, sier Støre til NTB.