Lanserte prosjekter til 3,4 milliarder:

Penger til Lerstadvegen og E136 i Nasjonal transportplan

Stortingspolitikere presenterte lokale godbiter fra Nasjonal transportplan onsdag morgen.

Følg fremleggelsen av Nasjonal Transportplan direkte fra klokka 10.20.

F.v. Helge Orten (H), Harald Tom Nesvik (Frp), Rigmor Andersen Eide (Krf) og Pål Farstad (V) presenterte godbiter fra Nasjonal transportplan på Lerstad onsdag morgen.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Smp.no sendte direkte fra pressekonferansen onsdag morgen. Se opptaket i vinduet over.

Hvis du bruker Internett Explorer og har problemer med videoen, kan du se videoen her.

Nasjonal transportplan (NTP) legges offisielt fram en gang før påske, men det hindrer ikke regjeringspartiene i å reise land og strand for å presentere godbiter fra pakken.

Onsdag morgen var turen kommet til Møre og Romsdal. Da møtte Frps Harald Tom Nesvik, Høyres Helge Orten, KrFs Rigmor Andersen Eide og Venstres Pål Farstad pressen og transportnæringa på Lerstadvegen - et av områdene som får friske penger i transportplanen.

Det settes av 3,4 milliarder kroner til følgende prosjekter:

  • Ålesund: Penger til Bypakken og til Lerstadvegen
  • Utbedring av E136: Med krabbefelt på sørsida av Ørskogfjellet, krabbefelt ved Stuguflåten/Rødstøl i Romsdalen og ny veg mellom Flatmark, Monge og Marstein.

LES OGSÅ: Bakgrunn: Klare med vegmilliarder

E136, Lerstadvegen og krabbefelt over Ørskogfjellet

Stedet er ikke tilfeldig valgt, kan Harald Tom Nesvik  (Frp) avsløre:

– Vi kommer nå til å lansere at noe fra Nasjonal transportplan allerede er på plass, sier Harald Tom Nesvik.

– Breivika-Lerstad ligger inne fullfinansiert i første periode av Nasjonal transportplan. Det vil si at man nå kan komme i gang med prosjektene, sier Nesvik.

1,8 milliarder av de friske midlene skal gå til Lerstadvegen.

Videre er det satt av midler til eksportvegen ut av Møre og Romsdal, E136 - en heilt vesentlig transportåre for hele fylket, sier Nesvik.

– Videre vet vi at her er folk i dag som representerer lastebilnæringa, som blant annet sliter med flaskehals over Ørskogfjellet. Vi kan nå si at det bli forbikjøringsfelt over Ørskogfjellet, sier Nesvik.

– Skal lukte asfalt

Det var fire partier som tydelig ønska å fremstå som samlet som møtte pressen og representanter fra transportnæringa onsdag morgen.

– Dette er en gledens dag. Og at vi er så tidlig ute med å kunne kvittere ut enighet bør man merke seg. Vi er fire partier som virkelig har hatt trøkk for å få til gode løsninger for vårt fylke, sier Venstres Pål Farstad.

– Det som blir gjort nå er at pengene kommer på bordet, og vi sørger for at man får planlagt prosjektene. Nå forventer jeg at det skal lukte asfalt i heile fylket! sier Nesvik.

Ikke svar om Møreaksen og Hafast

Flere prosjekter står imidlertid i kø med ønske om å komme med i Nasjonal transportplan: Blant annet Hafast og Møreaksen.

Det kom ingen svar om disse onsdag, men fremdeles gjenstår det arbeid med transportplanen.