Ny og nøktern utbyttepolitikk i Tafjord Kraft:

Ikke lenger «melkeku»

Ålesund kommune kan se fram til et utbytte fra Tafjord Kraft på 18 millioner for 2016. Det er i tråd med TK-konsernets nye utbyttepolitikk.

Forsiktig utbyttepolitikk Styreleder Anne Breiby og administrerende direktør Erik Espeset i Tafjord Kraft AS orienterte tirsdag formannskapet om situasjonen for selskapet.Politikerne fikk en realitetsorientering om at TK ikke lenger er den melkekua selskapet har vært.  

Utbyttepolitikken skal være forutsigbar, kommuniserbar og konservativ, men også akseptabel for eierne

Anne Breiby
Nyheter

Historisk sett har Tafjord Kraft vært ei solid melkeku for sin største eier, Ålesund kommune. Bare for åtte år siden ble Ålesunds del av utbyttet på nesten 75 millioner kroner. Den tida ser ut til å være forbi.