Erna Solberg

- Jeg er klar for fire nye år

- Vi har vist i fire år at vi tør ta vanskelige beslutninger når det kreves og stå i stormen, selv når det blåser, var beskjeden fra Erna Solberg til Høyre-landsmøtet.

Landsmøte Statsminister Erna Solberg på talerstolen under Høyres landsmøte.  Foto: Scanpix

Nyheter

Kommentar

«Erna er Høyres viktigste kort»

Høyres sterkeste kort foran valget er ikke skattelette, skole, forsvar eller et nytt eldreløft. Høyres sterkeste kort heter Erna.

Hvordan hun skal kunne fortsette i regjering sa hun ikke noe om. Frp, KrF og Venstre ble nesten ikke nevnt i Solbergs tale.

- Vi har to store politiske oppgaver foran oss. Vi må styrke bedriftenes konkurransekraft så det skapes flere jobber. Og vi må styrke enkeltmenneskene slik at flere inkluderes i arbeidslivet, sa Solberg.

Hun forsvarte i klartekst rekken av reformer regjeringen har gjennomført, og kom med et stikk til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Venstresiden preges av to ledende partier med et vanskelig forhold til endringer. Ett som ikke helt vet hva det vil. Og ett som ikke vil noen ting.

Mye av talen var en oppsummering av alt Solberg mener regjeringen har lykkes med. Ikke overraskende var det ganske mye. Ikke minst satsing på samferdsel.

- Vi sa vi skulle trappe opp byggingen av veg og jernbane. Det har vi gjennomført. Får vi fortsette skal utbyggingen av infrastruktur i Norge skje i borgerlig, ikke rødgrønt tempo.

Psykisk helse, skole, eldreomsorg og integrering var temaer som gikk igjen i Solbergs tale til landsmøtet. Skole vil åpenbart bli en av de vikitigste sakene for Høyre i valgkampen.


Høyre erklærer enstemmig at borgerlig samarbeid bør fortsette

Gardermoen (NTB): Høyre setter seg som mål at det borgerlige samarbeidet mellom de fire partiene skal fortsette etter valget i 2017.

- Vi skal gi hjelp over kneika der det trengs. Vi skal satse på kunnskap, kompetanse, integrering og forebygge psykiske lidelser og rus, var løftet fra statsministeren.

Og avslutte med at avtalen med de andre borgerlige partiene om å styre videre, ligger fast.

- Høyre vil ikke velge bort noe. Gjennom snart fire år har vi vist at vi kan styre sammen med Frp, KrF og Venstre. Det er et godt utgangspunkt for de neste fire årene, fastslo Solberg.

Landsmøtet som skal vare helt fram til søndag skal vedta nytt partiprogram. Mer penger til forsvaret, eggdonasjon og endringer i barnetrygden ventes å være saken som det vil bli meste debatt rundt.