- Vi har to store politiske oppgaver foran oss. Vi må styrke bedriftenes konkurransekraft så det skapes flere jobber. Og vi må styrke enkeltmenneskene slik at flere inkluderes i arbeidslivet, sa Solberg.

Hun forsvarte i klartekst rekken av reformer regjeringen har gjennomført, og kom med et stikk til Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

- Venstresiden preges av to ledende partier med et vanskelig forhold til endringer. Ett som ikke helt vet hva det vil. Og ett som ikke vil noen ting.

Mye av talen var en oppsummering av alt Solberg mener regjeringen har lykkes med. Ikke overraskende var det ganske mye. Ikke minst satsing på samferdsel.

- Vi sa vi skulle trappe opp byggingen av veg og jernbane. Det har vi gjennomført. Får vi fortsette skal utbyggingen av infrastruktur i Norge skje i borgerlig, ikke rødgrønt tempo.

Psykisk helse, skole, eldreomsorg og integrering var temaer som gikk igjen i Solbergs tale til landsmøtet. Skole vil åpenbart bli en av de vikitigste sakene for Høyre i valgkampen.

Og avslutte med at avtalen med de andre borgerlige partiene om å styre videre, ligger fast.

- Høyre vil ikke velge bort noe. Gjennom snart fire år har vi vist at vi kan styre sammen med Frp, KrF og Venstre. Det er et godt utgangspunkt for de neste fire årene, fastslo Solberg.

Landsmøtet som skal vare helt fram til søndag skal vedta nytt partiprogram. Mer penger til forsvaret, eggdonasjon og endringer i barnetrygden ventes å være saken som det vil bli meste debatt rundt.