Personen som er skadd var bevisstløs og ble ved 15-tida hentet med luftambulanse.

– Han er sendt til St. Olavs Hospital i Trondheim, opplyser mottaksleder Tord Kjølseth til smp.no.

I 18-tida opplyser politiet at skadeomfanget beskrives som lettere.  Han er truffet av stein i nakke og rygg, opplyser politiet.

– Siktede er ferdig avhørt og løslates. Han blir tatt vare på av verge og representanter for asylmottak, opplyser politiet videre.

Slått med stein

– Det er to personer som har havnet i en situasjon utenfor asylmottaket, hvor den ene blir skadet. Det skal ha blitt brukt stein i forbindelse med hendelsen, sier innsatsleder Stian Meek i politiet til smp.no sin reporter på stedet.

Klokka 16 melder politiet at de gjør innledende undersøkelser med avhør.

(saken fortsetter under)

Avhører vitner

Ambulanse og flere politipatruljer rykket ut til stedet. Politiet kalte også ut taktiske etterforskere etterforskere som raskt satte i gang med undersøkelser.

Det skal være flere vitner til det som skjedde og fredag ettermiddag ville politiet avhøre disse for å klarlegge hendelsesforløpet.

Begge de to involverte er beboere ved mottaket for enslige mindreårige som drives av Link.

Styrket bemanning

Mottaksleder Tord Kjølseth forteller at deres jobb nå er å ta vare på beboerne.

– Vi vil gjør vårt for å trygge gutta som er igjen her på mottaket. Når vi får mer informasjon vil vi oppdatere dem, men først og fremst snakke med dem både i grupper og enkeltvis. Vi har også styrket bemanningen i helga for å ta vare på beboerne best mulig, forteller han til smp.no.

Kjølseth snakket umiddelbart etterpå med en del av beboerne, og sier situasjonen var rolig en drøy time etter at politiet ble varslet om hendelsen.

– Har hatt lite konflikter

Avdelingslederen kunne fredag ettermiddag ikke si noe om hvorvidt det hadde vært konflikt tidligere mellom de to involverte beboerne.

Han sier det er for tidlig å si hva som var bakgrunnen for voldsepisoden fredag, men sier at de generelt har hatt et lavt konfliktnivå ved mottaket i Ulsteinvik.

– Vi har så langt hatt få og små konflikter her ved mottaket, forteller han.

Les også: Slår alarm om selvmordsforsøk og selvskading blant unge asylsøkere (krever abonnement)

Leserinnlegg: En ansatt på asylmottak om arbeidshverdagen

Søre Sunnmøre EMA-mottak har 30 plasser og holder til i ett av byggene ved Vollane i utkanten av Ulsteinvik sentrum. Link driver også et desentralisert mottak for voksne og barnefamilier i Ulsteinvik, hvor noen av beboerne bor rett ved bygget som huser de mindreårige asylsøkerne.