- Hvorfor skal vi slå vår egen rekord? Vi tror den vil stå seg lenge, sier de nye bålsjefene Øystein Skutvik og Andreas Bekjorden fra Hessa.

I år fokuserer derfor den rutinerte bålgjengen på å lage et flott bål på rundt 30 meter og krydre båltenningen med underholdning og show.

Rett og slett en bålfestival.

- Vi vil lage en familievennlig folkefest med musikk og underholdning i forbindelse med båltenningen. Alt blir vist på storskjerm og vi er i ferd med å lande avtaler med profesjonelle aktører, sier Simon Eiken i arrangementskomiteen.

Han var en av bålsjefene i fjorårets rekordbål og overlater nå den oppgaven til yngre krefter.

- Men vi erfarne bålguttene holder dem i ørene, vi har allerede kjeftet på dem, ler Eiken.

- Hva går det ut på?

Paller og atter paller

- Blir det tønnebål i år?

- Nei, Slinningsbålet skal lages av paller. Slik blir det i år også. Det kan hende vi bruker tønner helt på toppen hvis vi får tak i, men det viktigste er at årets bål blir fint.

I begynnelsen av mai blir de første pallene lagt på plass for å lage et perfekt fundament.

- Den første delen er utrolig viktig for å få et stødig bål, sier Eiken.

Guinness-rekord

Ny verdensrekord frister ikke bålgjengen.

- Nei, jeg var livredd i fjor, og jeg tror vi nådde den fysiske grensen for hva som er mulig. Jeg vil se dem som klarer å bygge høyere, sier Øystein Skutvik.

Nytt av året er at bålgjengen vil legge en fast strømkabel til området ved Slinningsbålet.

- Vi trenger strøm til å drive en scene, lyd og storskjermproduksjon. Vi er avhengig av sponsorer til å finansiere dette og mange lokale bedrifter er allerede involvert. De ser virkelig verdien av dette arrangementet, sier bålgjengen.

Årets Slinningsbål blir tent lørdag 24. juni.

- Vi tenker et barnevennlig arrangement, derfor tenner vi bålet klokka 21 denne gangen, sier Andreas Bekjorden.

Sunnmørsposten har streamet de siste års Slinningsbål direkte, både bygging og brenning. Det gjør vi i år også. Foto: smp.no
Simon Eiken (i midten) overlater bålsjef-jobben til Øystein Skutvik og Andreas Bekjorden. Selv blir han å finne i arrangementskomiteen. Foto: Stig Vågnes