Norpost begjært konkurs:

Kvikkas: – Jobber for å få til vanlig avis-levering

Norpost, som blant annet har levert lørdagsaviser for Kvikkas i store deler av Norge, har begjært oppbud. Selskapet jobber for at de ansatte skal få beholde jobben.

Illustrasjonsfoto: Berit Roald / NTB scanpix 

Nyheter

Selskapet Norpost, som distribuerer reklame og trykksaker, har begjært oppbud. Selskapet har 800 ansatte, og har blant annet kontor i Ålesund.

Fortsetter driften som vanlig

Administrerende direktør Geir Trygve Feltstykket sier til NRK at selskapet ikke hadde noe annet valg. Bostyrer har imidlertid gitt beskjed om å fortsette driften som vanlig, og man vil prøve å få til en virksomhetsoverdragelse uten driftsstans, ifølge Feltstykket.

Norpost forsøkte i fjor å ta opp konkurransen med Posten etter at postmarkedet ble liberalisert. Men strategien lyktes ikke og selskapet måtte si opp 500 ansatte og pådro seg gjeld. Selskapet skyldte blant annet på at Posten ikke ville dele på sonenøkler.

Lørdagsaviser

Kontroll Daglig leder Stig Kleive i Kvikkas.  Foto: Johan Behrentz

Norpost er underleverandør til selskapet Kvikkas, som fikk i oppdrag å levere lokalaviser på lørdager rundt om i landet da Posten sluttet å levere post på lørdager.

Daglig leder i Kvikkas, Stig Kleive, synes det er trist.

– Norpost har vært en god samarbeidspartner fra tidlig 2016 og har levert lørdagsaviser for Kvikkas AS i store deler av Norge. Dette er selvfølgelig trist for både aksjonærer og ansatte, sier Kleive.

– Får dette konsekvenser for dere?

– Vi har en beredskapsplan for våre lundereveranser, og den er iverksatt. Vårt mål er at våre abonnementer skal få avisa på lørdag sånn som de er vant med. Det jobber vi nå for å få til. Norpost gikk konkurs for noen timer siden, så det jobbes på spreng, sier han.

– Oppstartsproblemer har gått seg til

Omleggingen av lørdagsleveringen bød på store problemer i starten, da tusenvis av abonnenter klaget på at de ikke fikk avisa si.Kleive mener leveringen har gått seg til og at den nå fungerer bra.

– Sammen med avisene har vi klart å skru dette til slik at det nå fungerer, sier Kleive.

– Når vi først har fått gjort den jobben var det ikke akkurat dette vi hadde sett for oss. Men vi må jo bare agere ut ifra den verden vi lever i og jobbe på spreng for kundene våre, sier han.

– Det er utenfor vår kunnskap hva som er årsakene til Norspost sin konkurs, men vi antar at det er andre forhold enn lørdagsavisene, sier han, og legger til at det har vært allment kjent at Norpost har hatt et tungt år i 2016.

Samferdselsdepartementet: – Forventer at Kvikkas leverer

Kvikkas har vært i møter med Samferdselsdeprtamentet og orientert om selskapets planer for å håndtere situasjonen som nå har oppstått, skriver departementet i en pressemelding som ble sendt ut onsdag kveld.


– Vi forventer at Kvikkas klarer å levere aviser i henhold til kontrakten også i tiden fremover, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Departementet er trygg på at Kvikkas har truffet tiltak som vil sørge for at lørdagsdistribusjonen av aviser vil fortsette i henhold til avtalen.

– Kvikkas har for øvrig vist en kraftig forbedring i leveringskvaliteten etter en litt røff start i november 2016, skriver departementet.