NTNU

Lag fra Sunnmøre vant designkonkurranse

Tre lag fra Sunnmøre tok de gjeveste prisene under en konkurranse for elever i videregående skole.

Vinnerlaget F.v. bak: Gustav Sørdal Hagen, Magnus Austbø Seth, Brede Bjerke Eiken, Håkon Lervik, framme; Emma Sofie Hurlen Søvik, Hanne Kvalvåg Hofseth. 

Nyheter

Hele 400 elever fordelt på 34 lag fra hele Norge deltok i år i konkurransen Ocean Space Race. Konkurransen foregår i Trondheim og arrangeres i regi av Samarbeidsforum Marin, SINTEF og NTNU.


Fylkets beste ungdomsbedrifter:

De vil løse tomflaske-problemet - nå skal de til NM

En bedrift vil løse tomflaskeproblemet. En annen har satsa på smoothies, og en tredje selger fleksible hyller. Dette er ungdomsbedriftene fra Sunnmøre er går videre til NM.

Elevene, som alle har faget «Teknologi og forskningslære, konkurrerer om å bygge beste båtmodell i skipsdesign, design av vindturbin og maritime konstruksjoner i åpen klasse.

Den største klassen i konkurransen er «Den unge skipsdesigneren». I denne klassen vant elever fra Haram videregående førsteplassen, elever fra Akademiet videregående andreplassen og elever fra Spjelkavik videregående vant tredjeplassen.

Lærer Torleiv Austnes ved Haram vgs mener konkurransen har mye å si for elevene.

– Konkurransen har nok mye å si for motivasjonen til å fortsette med maritime fag. Det er et artig prosjekt som er bygget rundt fagplanen. Her på Sunnmøre har vi nok stor nytte av nærheten til næringen. For vår del har vi hatt stor glede av samarbeidet med Vard, sier han.

Les også: Haram-elevar vann Ocean Space Race i 2015

Les også: Vika-elever plukka Ocean Space Race-priser i 2012