Yvonne Wold fra Åndalsnes har en voksen oppgave i vente dersom hun skal innfri partiets ambisjoner om et mandat fra Møre og Romsdal.

- Jeg føler vi er inne i en veldig god periode med klar framgang. Vi har hatt 20 prosent medlemsvekst det siste året i fylkespartiet, så jeg mener absolutt at det er mulig for oss å få en mandat fra fylket, sier Wold.

Flere medlemmer

På den siste gallupen Sunnmørsposten presenterte for fylket, hadde SV en viss framgang. Partiet fikk 3,1 prosent oppslutning, noe som betyr at det fortsatt er et et langt stykke opp til fast mandat.

- Det viktigste for meg er at vi nå klarer å holde på SV-sjela. Min jobb blir å få ut budskapet om frihet, rettferdighet og fellesskap og at SV har løsningene på hvordan vi skal få til det grønne skiftet, sier Wold.

- Vi kan klare det grønne skiftet hvis vi ikke Senterpartiet sylter alle pengene ned i asfalt og Ap bare vil fortsette å lete etter olje.

- Er du redd for at velgere som vurderer å stemme på SV, vil tenke at det ikke er vits da sjansen for at du kommer inn på Stortinget framstår som liten?

- Mitt svar til det er at folk som ønsker at politikken skal vris i vår retning må stemme på oss. SV har tidligere vist at vi har muskler til å sette vårt stempel på politikken også når vi er en del av et regjeringssamarbeid.

En meningsmåling i går ga SV en oppslutning på 5,4 prosent. Det høyeste partiet har vært på flere år.

- Det blir veldig spennende å se hvor høyt vi kan komme på de nasjonale målingen noe som vil gi oss en indikasjon på hvilke muligheter vi har til å kapre et utjevningsmandat fra fylket, påpeker Wold.

Flere lærere

Økt barnetrygd og satsing på flere lærer i skolen blir to av hovedsakene fram mot valget.

- Vårt krav er at det vedtas en norm for lærertetthet i klassene. Vi mener det skal være maksimalt 15 elever per lærer fra 1 - 4 klasse og maks 20 elever per lærer fra 5 - 10 klasse. Beregninger vi har gjort viser at en slik norm for lærertetthet ville bety rundt 100 flere lærer i grunnskolen i vårt fylket. Vi må ha en skole som ikke gir opp et eneste barn, sier Wold.

- Vi har i dag mange overfylte klasserom der det er vanskelig å få gitt en praktisk og variert utdanning, sier Wold som selv er rådgiver ved Rauma videregående skole.