– Vi kommer uansett til å sende søknad om å få bruke St. Olavs plass, sier Terje Devold i Den norske Matfestivalen som har holdt der i tre tiår.

Uforstående

Det var Nytt i Uka som først fortalte at kommunen har bestemt at Sankten i framtida skal være festivalfri. Til avisa sier Terje Devold at han stiller seg helt uforstående til vedtaket, og at matfestivalen alltid har lagt vekt på å skape liv og røre i sentrum. Derfor er han heller ikke særlig begeistra for forslag om å flytte til «Momentium-land» rundt Terminalen på Storneskaia.

– Vi har hatt et møte med kommunen der det også ble spilt inn et forslag om Kipervikgata og Harald Torsviks plass, forteller Terje Devold til Sunnmørsposten.

Men det er også et forslag som ikke faller i særlig god jord hos matfestivalgeneralen.

Vil være kompakte

– Vi er skeptiske til den løsningen av flere grunner. Den forutsetter for eksempel at vi strekker festivalen helt fra Gågata og til krysset Kipervikgata/Storgata framfor den kompakte løsningen vi har hatt til nå. Det er negativt både for utstillere og publikum. Ei slik løsning tvinger også folk til å krysse et trafikkert areal i festivalområdet. Det kommer også til å oppleves negativt i tillegg til at det er direkte farlig. Vi opprettholder søknaden om å få bruke Sankten, Gågata, parkeringslokket og Korsatunnelenogså under årets festival, slår Terje Devold fast.

Hovedåre

Avdelingsingeniør Leif-Olav Brandt i virksomhet for veg, anlegg og park sier at man ikke lenger ønsker å stenge ei hovedåre for kollektivtrafikken i sentrum.

– Det er riktig at vi har gjort det i mange år, men hvert eneste år får vi også negative reaksjoner både fra busselskapet og andre trafikanter. Nå var tiden inne til å sette en strek over Sankten som festivalplass og heller finne fram til andre områder i byen som passer bedre.

– Matfestivalen var ikke spesielt begeistra for Storneskaia?

– Vi kan selvsagt ikke tvinge noen til å holde en festival der, men vi har en tanke om at det kan være bra å samle festivalaktivitetene i det som skal bli kulturhavna på sørsida, sier Leif-Olav Brandt.