Gikk litt fort i svingene for kommunen

Lover fortsatt fest på Sankten

Ålesunderne skal fortsatt få feste på Sankten, forsikrer rådmann Astrid Eidsvik.

Matfest Terje Devold og Matfestivalen får fortsette på Sankten, lover Ålesund kommune. 

Nyheter

Nytt i Uka og Sunnmørsposten har bragt nyheten om at virksomhet for veg, anlegg og park (VAP) vil stenge Sankten som festivalplass og la trafikken gå uhindra.


Kommunen vil la trafikken gå uhindra:

Festen er over på Sankten

Sankten som festivalarena er historie. Nå skal trafikken få gå uhindra.

- Slik er det ikke, og vi beklager at det er skapt usikkerhet rundt bruken av St. Olavs plass, sier rådmannen, som sier at det har gått litt fort i svingene internt i kommunen i denne saken.

- Vi skjønner VAPs bekymring for trafikken, men akkurati denne saken har nok et større perspektiv enn trafikk, og bør derfor behandles på rådmannsnivå, sier Astrid Eidsvik.

Reagerte

Terje Devold i Matfestivalen reagerte øyeblikkelig etter å ha fått beskjed fra kommunen om at det var slutt på å arrangere festival der de har holdt til i tretti år. Forbudet skulle også gjelde alle andre festivalarrangører. VAP foreslo at Matfestivalen kunne bruke Storneskaia på sørsida eller Kipervikgata og Harald Torsviks plass.

- Vi vil skape liv i sentrum, slo Devold fast. Det gjør vi ikke ved å flytte ned på Storneskaia.

Og rådmannen er helt enig. Hun sier at kommunen gjerne vil legge til rette for aktiviteter i bysentrum, og støtter både eksisterende og eventuelt nye arrangement.

Kulturhavn


Ålesund:

Årets båtfestival skal ha Brosundet i sentrum

Årets båtfestival får litt mindre plass, men lover likevel masse liv og røre i og rundt Brosundet.

- Men når sørsida og kulturhavna er klar, vil det være naturlig at festivaler og andre kulturarrangementer blir lagt dit. Men foreløpig er ikke området rigga for slike aktiviteter, og vi kan ikke forvente at arrangører ønsker å bruke sørsida nå, sier Astrid Eidsvik.

- Så nå er det bare å søke om å få bruke Sankten?

- Det er det. Alle som ønsker å bruke Sankten til å skape liv og aktivitet i byen, må bare sende en søknad. Det gjelder også dem som allerede har vært i kontakt med kommunen og fått en forståelse av at Sankten ikke kan brukes. Slik er det altså ikke, understreker rådmannen.