Tirsdag presenterer Offshore Simulator Centre verdensnyheter for 150 deltakere på en konferanse på Norsk Maritimt Kompetansesenter:

Her ser du to minutter inn i framtida

Jeg tar på meg Microsofts Hololens-brille og får øye på en plattform i lufta foran meg, samtidig som jeg ser både sjefen for Offshore Simulator Centre (OSC) og Sunnmørspostens fotograf i korridoren på NMK.

Spøkelsesskip i blått Joel Mills, daglig leder i Offshore Simulator Centre AS (OSC) i Ålesund viser hvordan han kan simulere ting som skjer fram i tid. Her forutses hva som skjer med det røde Farstad-skipet fram i tid i form av et blått spøkelsesskip. For eksempel får kapteinen på brua mulighet til å forutse hvilken risiko som ligger et par minutter fram i tid og kan for eksempel unngå kollisjoner. 

Nyheter

Plattformen kan jeg se fra alle kanter ved å bevege meg i ulike retninger, enten det er for å studere nærmere de tre betongbeina, en kran, eller kanskje helikopterdekket. Samtidig kan jeg se det som skjer rundt meg i det virkelige liv.