Spørsmål om studier i Ålesund og Volda? Få svar her.

Hvert år gjennomfører NOKUT en stor nasjonal spørreundersøkelse, der norske studenter bes gi vurderinger på hvordan  de opplever studiekvaliteten på sitt studie. Resultatene publiseres på Studiebarometeret.no – dersom nok studenter har svart på undersøkelsen.

Av studiene i Møre og Romsdal som er med, er det et masterstudium ved Høgskulen i Volda som kommer best ut: Studentene på masteren undervisning og læring har gitt faget en score på hele 4,9 av 5 mulige. Det bør imidlertid påpekes at dette baserer seg på svaret til syv studenter. Tett bak kom masterstudiet ledelse i krevende maritime operasjoner på NTNU i Ålesund med scoren 4,8.

35 studier i Ålesund og Volda er vurdert. I tabellen under kan du se hva slags score de ulike studiene fikk, hva det nasjonale snittet for tilsvarende studier var, samt hvor mange studenter som har svart.  Bruk søkefeltet, eller bla deg gjennom.

– En del av bildet

Johann Roppen, rektor ved Høgskulen i Volda, er fornøyd med hvordan studentene har vurdert studiekvaliteten på Høgskulen i Volda.

Halvparten av studiene i Volda ligger over landsgjennomsnittet, blant annet lærerstudiene, barnehagelærerutdanningen og journalistikk. En fjerdedel ligger på landsgjennomsnittet og en fjerdedel ligger under, blant annet bacheloren i Media, IKT og design.

Høgskulen i Volda hadde lenge lav deltakelse, men de siste to årene har svartprosenten blitt doblet.

– Vi går nå rundt i hver klasse og oppfordrer studenter til å svare, fordi dette er en viktig del av kvalitetsarbeidert. Nå har vi to år med høy svarprosent og relativt små forskjeller fra år til år. Neste år får vi resultater over tre år, da kan vi være ganske sikre på hvordan det står til på studiene.

Sykepleiestudentene var minst fornøyde Studentene i Ålesund var minst fornøyd med studiet i den nasjonale spørreundersøkelsen Studiebarometeret. Påvirkning og veiledning

Studentrepresentant Gjermund Kvernmo Langset ved NTNU i Ålesund sier at studiebarometeret generelt viser at studentene er fornøyde.

– NTNU i Ålesund scorer bedre på studiene vi er mest kjent for. Men generelt sett scorer Ålesund heilt kurant, sier han.

Samtidig peker barometeret på utfordringer NTNU har når det gjelder studenters mulighet til å påvirke, og veildedningen de får.

– Det er der det er størst forbedringspotensiale, sier han.