Nesvik søker jobben som fylkesmann

Frps Harald Tom Nesvik har søkt jobben som ny fylkesmann i Møre og Romsdal.

Søker jobben Frps Harald Tom Nesvik har søkt jobben som ny fylkesmann i Møre og Romsdal.  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Det bekrefter Nesvik overfor smp.no.

- Ja, jeg kan bekrefte at jeg har søkt jobben, sier han.

Søknadsfristen går ut torsdag denne uka. Sittende fylkesmann Lodve Solholm går av 1. januar 2019.

- Vi går nå inn i en tid med store endringer i regionstruktur og kommunestruktur. Fylkesmannen vil ha en sentral rolle i disse prosessene. Jeg ser det som en spennende oppgave å være med på, derfor har jeg søkt jobben, sier Nesvik.

Han mener selv han har de kvalifikasjonene som stillingen krever.

- Om jeg får jobben gjenstår å se. Jeg har 20 års erfaring fra Stortinget, jeg har vært komiteleder og nå de siste fire årene parlamentarisk leder, så jeg mener jeg har den erfaringen en trenger i jobben som fylkesmann, sier Nesvik.

Ifølge NRK Møre og Romsdal så søker også May Helen Molvær Grimstad på stillingen som fylkesmann. Hun er tidligere stortingsrepresentant og er i dag rådmann i Sykkylven kommune.