I resultatrapporten for fjerde kvartal 2016 publisert 16. februar 2017 annonserte styret i Ekornes ASA at det vil foreslå et utbytte på seks kroner per aksje for 2016, tilsvarende en utbytteutbetaling på 221 millioner kroner.

Nå har styret besluttet å foreslå utbetaling av ytterligere utbytte, på 19 kroner per aksje, med utbetaling i løpet av tredje kvartal.

Dette tilsvarer 700 millioner kroner, opplyser selskapet i en børsmelding.

– Ekornes har over tid iverksatt en rekke tiltak for å bedre selskapets drift, lønnsomhet og vekst. Dette har vi lyktes med på en god måte, sier konsernsjef Olav Holst-Dyrnes til smp.no.

Ny utbyttepolitikk

Samtidig ber styret om at generalforsamlingen i mai bifaller en ny utbyttepolitikk.

– Intensjonen framover er å utbetale minst 50 prosent av selskapets resultat etter skatt (tidligere 30-50 prosent), og samtidig opprettholde en egenkapital på minst 30 prosent (tidligere 50 prosent).

– Våre prioriteringer har vært tydelige over tid. For det første må vi styrke Ekornes' lønnsomhet, konkurransekraft og vekst for å sikre at vi har nødvendig kapasitet til å forvalte og videreutvikle våre merkevarer og markedsposisjoner. For det andre ønsker vi å tilpasse vår kapitalstruktur og levere attraktiv avkastning til våre eiere over tid. Samtidig opprettholder vi god fleksibilitet til å investere i fortsatte driftsforbedringer, innovasjon, merkevarebygging, samt til å forfølge andre vekstmuligheter, sier styreleder Nora Förisdal Larssen i Ekornes i børsmeldingen.

Ifølge Holst-Dyrnes gir dette selskapet større fleksibilitet i framtiden.

God økonomi

For 2016 rapporterte Ekornes samlede driftsinntekter på 3.143,4 millioner kroner, et resultat etter skatt på 320,3 millioner og en netto kontantstrøm fra driften på 494,8 millioner. Ved utgangen av året var selskapets samlede rentebærende gjeld 11,8 millioner, mens beholdningen av kontanter og kontantekvivalenter utgjorde 230,2 millioner.

Konsernets egenkapitalandel per 31. desember 2016 var på 70,1 prosent.