– Det kan være lurt å pakke med seg solbriller, men også vanntette og vindtette klær hvis man skal ut i påsken, sier vakthavende statsmeteorolog Eldbjørg Moxnes til NTB.

Tirsdag ble det sendt ut obs-varsel for elleve av landets fylker, men utover dagen og kvelden onsdag ventes vinden å løye.

Best i øst

Påskeferien starter best i øst. I palmehelgen ventes sol og rolige vindforhold østafjells, med temperaturer rundt 10 grader.

I Nord-Norge blir det påfyll av snø etter dager med regn flere steder. Det kan gi gode forhold for dem som skal ut på ski. For skiføret er slett ikke så godt alle steder.

Skrint

Flere steder i landet er det vesentlig mindre snø en normalt. Det milde været har satt alpinanleggene under press, men ifølge nettstedet fnugg.no er det fortsatt gode muligheter mange steder.

– Snømengden varierer stort. På Geilo er det 20 centimeter med snø, i Sirdal meldes det om 65 cm, mens Voss har 90, sier Moxnes.

Utover i påskeuka er prognosene usikre. Men sjansene for sol er til stede over hele landet.

– Det blir perioder med nedbør, men det er også muligheter for en god del sol for de aller fleste, sier meteorologen.

Sterk sol

Sen påske gir sterk sol og mye stråling. Solkrem må pakkes med på skituren, med andre ord.

Refleksjon fra snøen kan øke UV-nivået med over 50 prosent.

– Også i lett skydekke og snødrev er det viktig å beskytte seg. Enkelte ganger kan slikt vær faktisk gi sterkere stråler enn ved klarvær, sier Johnsen.