– Det kribler veldig i magen, for jeg har i grunnen ikke stått på ei scene før. I hvert fall ikke foran så mange.

Malin Hungnes Eidskrem (11) trekker pusten litt skjelvende, der hun sitter «i sminken» på Parken kulturhus. Snart skal hun i aksjon som alven i forestillinga – selveste hovedrolla, den som binder det hele sammen.

– Alven har bodd på loftet på skolen heilt siden den var ny. Hun er snill, og så kan hun mye om det som skjer der, forteller Malin. I salen om ganske få minutter vil farmor og farfar sitte, og mormor, pappa og søster, legger hun til.

Regi-rektor

– Malin fikk rolla fordi hun har så fin utstråling, sier rektor Ragnhild Skodje. I tillegg til å være nettopp rektor har hun ansvar både for regi og produksjon.

– Du er litt mer enn gjennomsnittlig opptatt av sang og musikk, spør vi – idet salen begynner å fylles.

– Jeg er nok det, og har både vært utøvende om enn på deltid, og også drama- og musikklærer før jeg gikk over til å bli skoleleder, forteller hun. Hun har 17 år bak seg som slik, fem av disse nettopp ved Volsdalen skole.

Vi-følelse

Et mål med forestillinga er å skape vi-følelse, forteller rektor.

– Å løfte fram både grupper og enkeltelever og gjenspeile noe av det vi står for som skole, utdyper hun. Før det braker løs – og innimellom de siste beskjedene rekker hun å legge til at skolen har tenkt på forestillinga i mange år.

– Hvert trinn har valgt tema og fokus for sitt innslag, valgt sine sanger og utvikla sine nummer. Dette har rett og slett vært kjempekjekt, oppsummerer hun.

Og så er det bare for publikum og lene seg tilbake. Her er det noe for enhver smak:

Storkor, sangleiker, folkedans, dramatisert Knutsen & Ludviksen, MGP-potpurri og ålesundssanger – for å nevne noe.

Og: I tillegg til onsdagens forestilling kjøres det ytterligere to til. Mens den som går torsdag formiddag er lukka og for inviterte gjester, er den torsdag kveld åpen for alle.