Remøy bekrefter over smp.no at han har lagt inn bud på «Juvel».

- Ja, jeg kan bekrefte det, skriver Remøy i en sms.

Fristen for å legge inn bud gikk ut i dag torsdag klokka 12. Tidligere har Aker BioMarine også signalisert at de er interessert i båten og krillkonsesjonen.  Det vil være svært overraskende om det ikke også ligger et bud på bordet fram dem. Vi har ikke lykkes å komme i kontakt med Aker BioMarine nå i ettermiddag.

Juvel ligger nå ved kai i Skagen i Danmark. Det er det danske skipsmeglerselskapet Atlantic Shipping som har fått i oppdrag å gjennomføre auksjonen av båten.

- I en slik prosess holder alle potensielle kjøpere kortene tett til brystet. Vi har registrert en viss interesse for båten, men om det blir gjennomført et salg på bakgrunn av denne budrunden gjenstår å se, sier Korsager, og peker på at dersom de kommer bud nå må de bruke en del tid på å gå nøye gjennom dem.

Det er en intens drakamp som nå pågår mellom Stig Remøy og det Kjell Inge Røkke-kontrollerte Aker BioMarine om kontrollen med det lukrative krillfisket i Sørishavet. På norsk side finnes det kun fire krillkvoter.

I utgangspunktet var de fordelt med to kvoter til Aker BioMarine og to til Stig Remøy. Nå er den ene av Remøys kvoter koblet til båten Juvel som ligger i konkursboet etter Emerald Fisheries. Den andre kvoten eier fortsatt Remøy, men han er avhengig av å få satt den i fiske innen utgangen av dette året for å kunne beholde den videre.

For Remøys del er det avgjørende viktig å igjen få kontroll med Juvel for å kunne fortsette satsingen innen krill. For Aker Biomarine kan det å skaffe seg båten, og ikke minst krillkonsesjonen, være første skritt på veien til å sikre seg full kontroll med hele den norske krillvirksomheten.

Det er dette kampen om «Juvel» står om.

Kjell Inge Røkke kontrollerte Aker BioMarine har signalisert at de er interessert i å kjøpe Juvel Foto: Lise Åserud / NTB scanpix