Den 26. april deles Komiprisen ut på Latter i Oslo. Her skal underholdningsbransjens fremste humorister kåres og blant de nominerte er Terje Sporsem, melder iStage Entertainment AS i en pressemelding.

Showet «Religion» hadde premiere på Centralteatret i Oslo 26. Januar i år.

Til tross for at «Religion» er et religionskritisk show, har det også blitt godt mottatt i religiøse kretser. Vårt Land omtalte det som «seriøst morsomt» og oppmuntret leserne til å komme seg på show.

De siste to årene har nemlig komikeren som selv kaller seg ateist gått i dybden på verdens største religioner. Dager og netter har gått med på å lese hellige bøker som koranen og bibelen. Målet har vært å tilegne seg mest mulig kunnskap om et tema som lenge har forundret og fascinert ham for å skrive et godt humorshow.

– Det er mange som kan mye om religion, og mange som har en tro, så det har vært viktig for meg å ha kunnskap om det jeg snakker om. Når både prester og muslimske religionsstudenter har gitt tommel opp, så føler jeg at vi har gjort noe riktig, sier Terje Sporsem.

Sporsem var også nominert til Komiprisen i 2005 og 2013 i kategorien beste standupartist. De andre nominerte i kategorien Beste standupkomiker i år er Jonas Bergland og Hans Morten Hansen.

Beste sceneforestilling

Også to andre lokale personer er medvirkende. Martha Standal fra Ålesund jobber i Trøndelag Teater, og spiller både i «Juleevangeliet – The smash hit musikal!» og i «Slaget på Testiklestad – making Trøndelag teit again». Begge oppsetningene er nominert til Beste sceneforestilling.

Også Henriette Marø fra Ålesund er med i «Juleevangeliet».