Det pågår for tiden utbedring av Blindheimstunnelen på kveld og natt mellom klokka 20.00 og 06.00.

– To kvelder på rad har biler kjørt inn i bommen som stenger vegen. Tydeligvis oppfatter ikke folk at de må stoppe når det blinker rødt lys, og at det står «stopp» på skiltet under, sier assisterende prosjektleder Arne Ola Stavseng til smp.no.

Stopp med en gang

Budskapet fra Statens vegvesen er enkelt. Når det blinker rødt, så må man stoppe. Det går ti sekunder fra det røde lyset kommer til bommen starter å sperre kjørefeltet.

– Bommen kommer etter lyset. Vi er skremt av at bilistene ikke respekterer rødlyset, sier Stavseng.

– Kjører forbi

Han har også sett eksempler på folk som kjører forbi bommen selv om den er nede. Derfor stenger Vegvesenet begge kjørefelt i rundkjøringa nærmere Moa.

– Dette har med sikkerheten til de som arbeider i tunnelen å gjøre. Det kan også eksempelvis være et uhell eller en brann inne i tunnelen. Det er viktig at folk stopper når lyset begynner å blinke, understreker Stavseng.

Selv om Statens vegvesen har dokumentasjon på forholdene er de ikke ute etter å henge ut noen.

– Er det noe dere kunne gjort annerledes med tanke på varsling?

– Det er flere ting vi har vurdert og tenkt på. Det finnes bommer som svinger inn og bommer som går rett ned. Disse har samme funksjon og fungerer like bra, eller like dårlig om du vil.

Ifølge Stavseng gjelder problematikken de fleste tunneler. Det ene kjørefeltet tett inntil tunnelene blir ikke blokkert, slik at folk skal ha mulighet å komme seg ut ved for eksempel en brann.