Økende snøskredfare på Nordvestlandet

Det ventes krevende forhold i fjellet på Nordvestlandet ved inngangen til påskeuka, melder NVE.

ILLUSTRASJON. Flakskred. Nausa i Ørsta kommune.  Foto: Knut Arne Aarset

Nyheter

På Sunnmøre vurderes snøskredfaren til 3 – betydelig – både mandag og tirsdag.

– Kraftige snøbyger kombinert med nordvest kuling vil gjøre at det i løpet av kort tid vil legge seg opp tykke nysnøflak. Dette vil gi raskt økende snøskredfare, sier Karsten Müller, vaktleder i Snøskredvarslingen i NVE, i en pressemelding.

– Snøskred kan løses ut av en skiløper eller løsne av seg selv. Konservative vegvalg anbefales og det må også tas hensyn til utløpsområder. Ferdsel i bratt terreng krever erfaring og kunnskap inntil nysnøflakene har stabilisere seg. Følg med på www.varsom.no, legger Müller til.

Ellers melder NVE om moderat snøskredfare i fjellene i Norge.

Snøskredvarsel for Sunnmøre (ekstern side)