I en høringsuttalelse skriver brannvesenet at et deponi i Gangstøvika også kan være med på å sikre det nedlagte søppeldeponiet. Fylkesmannen har pålagt kommunen å sikre søppeldeponiet, og brannvesenet mener at en samordning kan bety sparte kroner og øre.

Ei utfylling i Gangstøvika vil bety at brannvesenet og den kommunale virksomheten for veg, anlegg og park (VAP) fortsatt kan bruke området til sin virksomhet. Brannvesenet driver bl.a. øvelser med storbilulykker i Gangstøvika.

Norconsult har konkudert med at Flatholmen er best egna for å ta imot nærmere 100.000 tonn giftige sedimenter som skal ryddes opp fra Aspevågen.

Økonomi teller mest

Også Kvennaneset og Gangstøvika er vurdert. I vektinga av valg teller økonomi mest (50 porsent), men stedlig egnethet teller 30 prosent og miljø 20 prosent.

Et deponianlegg på Flatholmen er beregnet til å koste 34 millioner kroner pluss moms, Kvennaneset øst 54 millioner, Kvennaneset vest 32 millioner og Gangstøvika 39 millioner.

Etterlyste framdrift i Gangstøvika - ga pålegg for ti år siden (krever abonnement)

Utbedrer indre havn - masser kan brukes til giftdeponi (krever abonnement)

Blant ulempene på Kvennaneset er planer om blokkbebyggelse og fare for at giftgass kan sive inn i bebyggelsen. I Gangstøvika er ugunstig topografi en av ulempene. Det er Ålesund kommune som har valgt ut alternativene til plassering og gitt Norconsult oppdarget med å utrede disse.