De sikta etter volden i Ålesund blir framstilt for varetekt onsdag:

Skal ha krangla om penger

De tre mennene som er sikta for grov vold, etter at en mann ble funnet skadet ved Hellebroa i Ålesund, skal ha krangla med mannen om penger.

  Foto: Staale Wattø

Nyheter

Det forteller politiadvokat Mathias Häber til smp.no.

- De tre har alle vært i avhør tirsdag, og - uten at jeg ønsker å gå i detalj om dette, skal en pengekrangel ha lagt til grunn, sier han.

- Mens to av mennene erkjenner volden, har den tredje av mennene gitt uttrykk for at han ikke ønsker å avgi forklaring, fortsetter han.


Mann funnet skadet i Ålesund - tre sikta for grov vold

Tre menn i 20-årene er pågrepet etter at en mann skal ha blitt utsatt for grov vold i Ålesund.


Skal ha møttes på byen

Politiadvokaten forteller videre at også fornærma i saka er avhørt tirsdag.

- Dette har vi fått hjelp til av våre kollegaer i Trøndelag, men hva som er kommet fram her er foreløpig ikke på det reine, fortsetter han.

- Hadde mannen som ble skadd og de tre som er sikta en relasjon til hverandre?

- Etter det jeg er kjent med så langt - ikke fra tidligere. Men de tre skal ha møttes på byen og vært på et nachspiel i lag samme natt som volden skjedde, sier han. Ifølge Häber er de tre sikta i saka alle vesteuropere og oppholdt seg i Norge midlertidig.

- Hva kan du si om videre fengsling av de sikta i saka?

- At de vil bli framstilt for varetektsfengsling onsdag. Vi ønsker i utgangspunktet videre fengsling for alle tre, men av det vi må se på først er rett og slett plass, sier Häber.

Smp.no har vært i kontakt med mennenes forsvarere - Håkon Rasmussen, Torgeir Hovland Langva og Erling Flisnes. Mens de to førstnevnte ikke har noen kommentar til saka utover å bekrefte at klienten deres har erkjent å ha utøvd vold, sier Flisnes, som er forsvarer for den av mennene som så langt ikke har ønska å avgi forklaring, at dette trolig vil skje etterhvert.

- Likevel ikke alvorlig skadet

Det var tidlig 2. påskedag at en mann i 30-åra ble funnet skadet ved Hellebroa i Ålesund og sendt med luftambulanse til l St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sjukehuset i Ålesund opplyste tidlig at mannen hadde alvorlige hodeskader og at tilstanden var uavklart.

Politiet på Sunnmøre opplyste imidlertid på Twitter utpå dagen at voldsofferet tilsynelatende ikke var alvorlig skadet.

– Mannen ble først fraktet til Ålesund sjukehus med mistanke om hodeskade. Vurderingene som ble gjort der førte til at vedkommende ble sendt videre med luftambulanse til St. Olavs Hospital, sa operasjonsleder Borge Amdam hos politiet på Sunnmøre til smp.no mandag.

Ut fra skadene er ikke politiet i tvil om at mannen har vært innblandet i en voldsepisode om lag 200 meter fra broa. Politiet mener mannen ble angrepet av flere gjerningsmenn og pågrep mandag tre personer.