Voldssak i Ålesund: De tre siktede løslates

Det tre mennene som er sikta, etter at mann ble funnet skadd ved Hellebroa 2. påskedag, blir ikke videre varetektsfengslet.

Volden skal ha skjedd her, på St. Olavs plass i Ålesund. ARKIVFOTO 

Nyheter

Det opplyser politiadvokat Mathias Häber onsdag ettermiddag.

- Tingretten mener at det ikke foreligger unndragelsesfare og at det uansett vil være uforholdsmessig at de holdes varetektsfengslet frem til hovedforhandling, skriver han i en e-post.


De sikta etter volden i Ålesund blir framstilt for varetekt onsdag:

Skal ha krangla om penger

De tre mennene som er sikta for grov vold, etter at en mann ble funnet skadet ved Hellebroa i Ålesund, skal ha krangla med mannen om penger.


Mennene har vært sikta for grov kroppskade, men med bakgrunn i at den fornærmede - en mann i 30-åra, er utskrevet fra St. Olavs hospital, er siktelsen nå endra.

- Den er endra til kroppsskade med skjerpende omstendigheter, bekrefter Häber.

Alle de tre mennene har nå forklart seg for politiet i saken. To av mennene erkjenner at de har utøvd vold mot mannen, opplyste forsvarerne til smp.no tirsdag. Advokat Erling Flisnes som forsvarer den tredje mannen, opplyser at også hans klient forklarte seg seinere tirsdag.

– Hvordan stiller han seg til siktelsen?

– Han har forklart hvordan han har oppfattet det som skjedde. Eventuell erkjennelse av straffskyld får vi komme tilbake til på et seinere tidspunkt, opplyste Flisnes til smp.no før fengslingsmøtene startet.


Mann funnet skadet i Ålesund - tre sikta for grov vold

Tre menn i 20-årene er pågrepet etter at en mann skal ha blitt utsatt for grov vold i Ålesund.