Politiet vil gjerne ha kontakt med føreren av en rød liten personbil som skal ha kommet over på feil side av vegen og truffet en motgående lastebil ved Haddal i Ulstein. Kjøretøyene har kommet inn i hverandre side-mot-side.

Det var Lars Kristian Heggset som var sjåføren av lastebilen som meldte fra om hendelsen på fylkesveg 653 ved 12.20-tida mandag. Han forteller at han nettopp hadde vært på Saunesmarka med ei levering der, og hadde satt kursen mot Ørsta.

– Det skjedde omtrent en kilometer etter jeg hadde passert rundkjøringa på Haddal. Der så jeg rød Peugeot komme mot meg, snart var den nesten helt over gulstripa og i min vegbane. Det gikk så fort, men jeg hev meg på bremsepedalen og hornet, sjåføren i den andre bilen kvikna til og svingte brått tilbake mot sin vegbane, men det kom en voldsom smell, forteller Heggset.

Heggset mener at han hadde klart å bremse ned slik at lastebilen hans kjørte i anslagsvis 10 km/t da den andre bilen traff lastebilen hans med speilet.

– Jeg trodde det var en front mot front. Med det samme det smalt stanset jeg helt opp, dro i parkbremsen, gjorde min plikt og gikk ut for å sjekke hvordan det stod til med den andre bilen. Der og da trodde jeg det var ei skikkelig ulykke. Da jeg kom ut så jeg at bilen holdt på å stanse bak meg, men så gira han ned og trødde på. Jeg ventet et minutt eller to i tilfelle sjåføren skulle snu, men da bilen ikke kom tilbake ringte jeg politiet, forteller Heggset.

Politiet søker føreren

– En patrulje har vært på stedet og spor på stedet tyder på at det har vært en skikkelig smell. Blant annet ligger det igjen bildeler på stedet, forteller operasjonsleder Trygve Ødegård hos politiet på Sunnmøre.

Politiet mener derfor at sjåføren av personbilen umulig kan ha unngått å legge merke til hva som skjedde, og at vedkommende derfor har stukket fra stedet med viten og vilje.

– Vi ønsker gjerne å komme i kontakt med føreren, eller vitner som kan ha opplysninger om det som skjedde, sier Ødegård.

Skader

Heggset anslår skadene på hans 14 dager gamle lastebil til å være på omtrent 20.000 kroner, som han ikke vil få dekket av forsikring uten at det foreligger en skademelding, men det er ikke dette som er i tankene hans mandag kveld.

– Der og da ble jeg ikke redd, det gikk så fort. I ettertid tenker jeg at hvis jeg hadde bremset ett sekund seinere, det er snakk om en liten bil mot en stor lastebil, da hadde det blitt store konsekvenser for bilen og sjåføren. Det er ekkelt å havne i en slik situasjon. En ting er kostnadene, men det kan også hende at denne personen ikke har noe bak et ratt å gjøre, sier Heggset.